Poliţia Locală a Sectorului 6 a aplicat amenzi de peste un milion de lei pentru parcarea pe spaţiul verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativă Unsplash (Arhivă)
Foto ilustrativă Unsplash (Arhivă)

În primele şapte luni ale acestui an, Poliţia Locală Sector 6 a aplicat amenzi de peste un milion de lei pentru parcarea pe spaţiul verde, conform unui comunicat al autorităţii locale, potrivit Agerpres.

1.954 de conducători auto au fost identificaţi că au parcat automobilele pe zonele verzi. 996 dintre ei au fost amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, în funcţie de masa autovehiculului, pe când alţi 958 de şoferi au primit avertismente, fiindcă se aflau la prima abatere. 

Aşadar, valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 1.024.000 de lei.  

În luna iulie, 2.021 de conducători auto au fost amendaţi cu 341.500 de lei pentru că au parcat în afara carosabilului. 

În anul 2021, 4.871 de şoferi au fost amendaţi pentru parcarea pe spaţiul verde, cu 4.265 mai mulţi faţă de anul 2020.  

Amenda pentru un autovehicul parcat pe spaţiul verde este cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei, iar pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, între 1.500 şi 2.500 de lei, potrivit prevederilor hotărârii Consiliului Local Sector 6 nr. 222/2016, privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi pe domeniul public sau privat. 

Conform legii, scuarul, aliniamentul plantat în lungul bulevardelor, străzilor şi trotuarelor şi terenul liber, neproductiv, din intravilan sunt zone considerate spaţiu verde, unde parcarea sau staţionarea sunt interzise. 

„Continuăm politica de toleranţă zero în Sectorul 6 cu privire la lăsatul maşinilor pe spaţiu verde, mai ales pe principalele străzi şi bulevarde. De când aplicăm această politică este clar că mulţi cetăţeni au înţeles că nu e cale de scăpare fără amendă. Anul trecut, am făcut amenajări de întreţinere (plantat trifoi pitic, am recuperat diferite porţiuni de pe lângă trotuare pe care se parca pe spaţiul verde). Unele au fost vandalizate de şoferii obişnuiţi să îşi lase maşinile pe unde apucă. Anul acesta, am făcut şi continuăm cu amenajări de calitate, cu costuri niţel mai mari. Cine parchează pe ele, pe lângă amenda aferentă vandalismului, va fi dat şi în judecată pentru recuperarea prejudiciului", a declarat edilul Sectorului 6 Ciprian Ciucu. 

În paralel, în acest an, autoritatea locală a amenajat/reabilitat 2.200 de locuri de parcare noi, conform declaraţiei primarului Ciprian Ciucu.

„Multe erau din pământ şi pline de gropi, ţinta pe anul în curs este de circa 8.000, am retrasat 7.618 şi urmează alte 3.000 şi am creat 812 locuri de parcare nou-nouţe. Ce-i drept, am şi desfiinţat vreo 200, pentru că politica mea este să redăm trotuarele cetăţenilor şi să le eliberăm de maşini. Am făcut asta pe bulevardele principale", a adăugat Ciucu. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite