Poliţia Capitalei a destructurat un grup infracţional specializat în infracţiuni de înşelăciune cu autoturisme de lux

Poliţia Capitalei a destructurat un grup infracţional specializat în infracţiuni de înşelăciune cu autoturisme de lux

Imagine de arhivă

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Bucureşti au reţinut, în urma unor percheziţii efectuate astăzi 19 martie a.c., patru persoane suspectate de comiterea infracţiunii de înşelăciune cu autoturisme de lux. Potrivit autorităţilor aceştia închiriau autoturisme din ţările UE pe care le amanetau în România după ce întocmeau contracte de vânzare-cumpărare false.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Astăzi, 19 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune,  abuz de încredere, tăinuire, uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i s-a suspendat acest drept”, a anunţat Poliţia Capitalei într-un comunicat remis presei.
 
Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovhicule, în perioada octombrie 2017 – martie 2018, precum şi datorită schimbului de informaţii cu autorităţile judiciare din statele Uniunii Europene, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cu sprijinul altor trei bărbaţi, ar desfăşura activităţi de natură infracţională, pe linia traficului cu autoturisme furate. În urma investigaţiilor efectuate au fost identificaţi toţi cei patru membri ai grupului infracţional”, procurorii stabilind faptul că aceştia valorificau pe teritoriul României autoturisme de lux închiriate din străinătate.

„Sub paravanul unei societăţi comerciale cu profil rent-a-car deţinut de către unul dintre bănuiţi, acesta, abuzând de încrederea unor persoane, procura diverse autoturisme sub pretextul închirierii prin firma sa, urmând să le remită ulterior anumite sume de bani. Totodată primea de la proprietari actele originale şi cheia autovehiculului. Ulterior bărbatul întocmea în fals contracte de vânzare - cumpărare pentru aceste autovehicule, rezultând astfel că el este proprietarul de drept şi apoi le amaneta pentru sume cuprinse între 4.000 şi 23.000 euro. Au fost identificate un număr de 10 astfel de autoturisme, care au fost indisponibilizate la sediul subunităţii, trei dintre acestea fiind urmărite de Belgia, Danemarca şi Olanda”, susţin procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, care au precizat că cercetările continuă şi că aceştia vor fi prezentaţi magistraţilor.
citeste totul despre: