Poliţia în acţiune: 400 de şoferi au rămas ieri fără carnet după un megacontrol pe drumurile naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei acţiuni organizate ieri de Poliţia Rutieră au fost aplicate aproape 9.000 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 400 de permise de conducere.

La nivel naţional, poliţiştii rutieri au controlat 28.447 autovehicule, dintre care 1.354 de autoturisme cu numere de înmatriculare străine şi 2.985 de autovehicule de transport persoane (autocare, autobuze, microbuze).

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 8.970 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 454 şoferilor care conduceau autoturisme înmatriculate în stăinătate.

De asemenea, au fost aplicate 395 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor autovehiculelor de transport în comun, respectiv 364 de sancţiuni pentru depăşirea numărului de locuri, 18 pentru lipsă diagramă tahograf, 12 pentru utilizarea necorespunzătoare a diagramei tahograf şi 1 sancţiune pentru lipsă atestat profesional

Din totalul sancţiunilor aplicate, 4.691 au fost pentru viteză şi 130 pentru consum de alcool.

Au fost reţinute 393 de permise în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, dintre care 114 pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50km/h faţă de viteza legal admisă, 140 celor depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge şi 139 pentru alte motive.

Totodată, poliţiştii au constatat 135 de infracţiuni, dintre care 103 la regimul rutier şi 32 de altă natură.

În perioada 8-10 iunie 2012, la nivel naţional, poliţiştii de la rutieră, cu sprijinul celor de la ordine publică, au desfăşurat acţiuni punctuale pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, concomitent cu verificarea autovehiculelor înmatriculate în alte state şi a celor destinate transportului de persoane.

Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei Rutiere, atrage atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Poliţia Română desfăşoară acţiuni atât preventive, de educare a participanţilor la trafic, cât şi de impunere a legii. Ca urmare a activităţilor desfăşurate numărul accidentelor rutiere este în scădere pentru al patrulea an consecutiv.

Astfel, de la începutul anului, până în prezent, la nivel naţional, s-au produs 3.265 de accidente rutiere grave, cu 156 mai puţine ca anul trecut, soldate cu 642 de morţi (mai puţin cu 80 faţă de 2011) şi 3.131 de răniţi grav (cu 136 mai puţin ca perioada similară a anului trecut).


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite