Poftiţia la bal! Începe Luna Bucureştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Calea Victoriei organizează, în perioada 9 mai – 9 iunie, o nouă ediţie a manifestării “Luna Bucureştilor”.

Primul eveniment din cadrul manifestării va avea loc pe 17 mai. Este vorba despre proiecţia filmului artistic “Doi vecini”, de Geo Saizescu. Filmul este o comedie de moravuri realizată după schiţa lui Tudor Arghezi, având acţiunea în interbelic. Proiecţia va avea loc la sala de cinema a Cercului Militar Naţional.

Va urma pe 24 mai “Balul Bucureştiului Interbelic, care va avea loc în Sala Gotică şi Sala Bizantină a Cercului Militar Naţional. “Balul Bucureştiului Interbelic reînvie spiritul perioadei faste în care capitala noastră a fost denumită, datorită atmosferei cosmopolite, “Micul Paris”. Costumaţiile retro inspirate din moda anilor ’20-’30, care pun în valoare eleganţa unui cuplu, dar şi emanciparea femeilor din epocă, muzica lui Zavaidoc şi pasii de tango, charleston sau foxtrot atât de celebre în epocă fac parte din amprenta Balului Interbelic”, afirmă organizatorii.

În programul Balului sunt incluse momente de dans şi teatru din Bucureştiul de altădată, meniu festiv şi premierea celor mai bune costume interbelice. Personalităţi culturale - intelectuali de elită, actori, istorici, muzicieni şi artisti plastici – lectori şi prieteni ai Fundaţiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenţa lor Balul Bucureştiului Interbelic.

Taxa de participare la Bal este 150 de lei, iar înscrieri se pot face la adresa bal@victoriei.ro

Participanţii sint invitaţi să poarte ţinute de inspiraţie interbelică (moda anilor ’20 şi ’30). Accentul se poate pune, pentru domnişoare şi doamne, pe machiaj, coafură şi accesorii specifice epocii: pălării mici, perle, mănuşi, iar pentru domni se recomandă costum negru şi papion sau cravată.

Programul manifestării mai include, pe data de 31 mai, şi prezentarea unui film documentar despre Cercul Militar Naţional, la sala de cinema a acestuia.

Pe 8 iunie este programat spectacolul de teatru “Caragiale faţă cu reacţiunea”, susţinut de studenţii la teatru, clasa actorului Eusebiu Ştefănescu, Facultatea Hyperion, la Sala de spectacol a CMN.

În afară de bal, la toate celelalte evenimente intrarea va fi liberă, pe bază de înscriere la adresa de e-mail contact@victoriei.ro.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite