Podul Constanţa a fost consolidat. Cum arată acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Constanţa FOTO CFR Infrastructură
Podul Constanţa FOTO CFR Infrastructură

Podul Constanţa, care fusese reparat provizoriu cu ipsos în 2018, a fost în sfârşit consolidat, lucrările fiind realizate în decurs de un an.

Podul Constanţa, consolidat!”, anunţă pe Facebook CFR Infrastructură, compania care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică şi o serie de componente de infrastructură privată.

Potrivit CFR Infrastructură, au fost executate lucrări de infrastructură, pe o lungime a pasajului de circa 180 m (zonă administrată de CFR SA): culee, grinzi, pilă central - formată din 20 de stâlpi şi ziduri de sprijin (aripi).

Totodată, au fost executate lucrări de suprastructură, precum refacerea hidroizolaţiei aferente liniilor CF 1, 2 şi 3, montare gard de protecţie pe zonele laterale ale podului, montare gard din plăci de beton, pentru delimitarea zonei de siguranţă şi interzicerea traversării liniilor CF de către persoanele neautorizate.

Valoarea contractului, ce a vizat proiectare şi execuţie, se ridică la 3,49 milioane lei, finanţarea provenind de la bugetul de stat.

Lucrările au fost executate de firma SC Infra System Proiect SRL.

Lucrările de reparaţii şi consolidare la Podul Constanţa au fost demarate pe 15 iulie 2019.

Podul Constanţa FOTO CFR Infrastructură
Podul Constanţa FOTO CFR Infrastructură
Podul Constanţa FOTO CFR Infrastructură

Podul Constanţa din nordul Capitalei a intrat în atenţia publică în luna aprilie 2018, când un ONG a atras atenţia că podul este într-o stare avansată de degradare, nemaifiind reparat de la finalul anilor ’80. Peste acest pod trec zilnic zeci de trenuri, iar pe sub el trec mii de oameni, în maşini, tramvai sau autobuz.

În 2018, CFR anunţa că va derula lucrări de intervenţie în zona Podului Constanţa, însă pentru o scurtă vreme s-a găsit o soluţie de compromis pentru a băga sub preş adevăratele probleme ale structurii: le-au mascat cu ipsos.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite