Planurile Guvernului pentru Aeroportul Otopeni, de 4,7 miliarde lei: Un nou terminal de pasageri, cu 25 de porţi de îmbarcare şi 9.600 de locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto CNAB
Foto CNAB

Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti va avea un nou terminal de pasageri, 25 porţi de îmbarcare şi 9.600 de locuri de parcare, proiect care va costa 4,7 miliarde de lei, a anunţat Guvernul, care a a aprobat în şedinţa de miercuri indicatorii tehnico – economici pentru Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare.

Programul prevede investiţii în dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă-Bucureşti şi constă, în principal, în construirea unui nou terminal de pasageri, capabil să acomodeze traficul de pasageri existent şi prognozat, a unor noi căi de rulare şi platforme de staţionare pentru aeronave şi infrastructura aeroportuară asociată acestora. Totodată, în zona de est se va dezvolta infrastructură nouă de acces la aeroport, dar şi alte infrastructuri adiacente activităţii aeroportuare.

Noul terminal „modular” de pasageri va avea o suprafaţă totală 100.000 mp, două module de 1.500 pasageri/oră/flux şi 25 porţi de îmbarcare. Platforma de staţionare aeronave va avea o suprafaţă de 650.000 m2 şi 56 locuri noi de parcare pentru aeronave, vor fi noi căi de rulare pe o suprafaţă de 266.000 mp şi 9.600 de locuri de parcare pentru autoturisme.

„Această infrastructură aeroportuară nouă, modernă, care va îngloba cele mai noi tehnologii şi va oferi un nivel superior de servicii, va permite consolidarea poziţiei României pe piaţa aviatică din zona Europei Centrale şi de Est, înscriindu-ne, astfel, în trendul dezvoltărilor infrastructurilor aeroportuare din zonă. Implementarea Programului strategic va aduce beneficii atât pasagerilor şi companiilor aeriene, cât şi celorlalţi factori implicaţi, influenţaţi direct sau indirect de extinderea şi modernizarea AIHCB (companiile care activează în perimetrul aeroportuar, angajaţii pe platforma aeroportuară, autorităţile locale şi comunitatea locală/regională, mediul de afaceri din vecinătate, persoane care tranzitează zona etc.) ”, transmite Ministerul Transporturilor.

Valoarea obiectivului de investiţii „Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti” este 4.752.181.000 lei. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite