Planul Urbanistic General al Bucureştiului a fost prelungit cu încă trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Planul Urbanistic General al Municipiului Bucureşti , „legea“ care reglementeaza regulile urbanistice în Capitală, a fost prelungit în cadrul şedinţei extraordinare a CGMB, cu încă trei ani, până pe 30 decembrie 2018.

PUG-ul expiră la data de 21 decembrie 2015. Fără un Plan Urbanistic General nu se mai puteau elibera documentaţii de autorizare pe teritoriul municipiului Bucureşti, situaţie care ar fi dus la un blocaj general al investiţiilor în infrastructura oraţului, al investiţiilor imobiliare la un climat de nesiguranţă investiţională în Capitală.

Primarul general, Răzvan Sava, declarase anterior că „pentru a nu pune Capitala în pericolul unui climat de nesiguranţă investiţională este nevoie de o decizie responsabilă faţă de bucureşteni: aprobarea în regim de urgenţă a unei hotărâri de prelungire a Planului Urbanistic General“. Edilul-şef anunţase că va cere adoptarea acestei hotărâri în beneficiul oraşului: „Riscul de a bloca investiţiile pentru modernizare de străzi, reţele de apă şi canalizare sau de distribuţie a agentului termic, căi de rulare ale tramvaielor, extinderea metroului şi, nu în ultimul rând, de a bloca investiţiile bucureştenilor în proiecte imobiliare private reprezintă, pentru orice om responsabil, o situaţie excepţională“.

Totodată, Răzvan Sava a explicat că PUG trebuie să fie o preocupare strategică permanentă, care are nevoie de actualizări continue în funcţie de realităţile efective din teren şi obiectivele politicilor publice locale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite