Planul de curăţenie generală în primării. Nicuşor Dan cere publicarea tuturor contractelor de achiziţii publice încheiate în ultimii trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de luni, 5 octombrie, Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) lansează campania de strângere de semnături în cadrul Planului de Curăţenie Generală în primării. Astfel spus, reprezentanţii USB cer primăriilor din Bucureşti să publice toate contractele de achiziţii publice încheiate în ultimii trei ani.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul demarează luni, 5 octombrie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea Planului de Curăţenie Generală în primăriile Capitalei.

Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de iniţiativă al Uniunii Salvaţi  Bucureştiul, va fi prezent luni la cortul amplasat in Piaţa Universităţii, urmând să susţină o declaraţie de presă începând cu ora 12:00.

Prin Planul de Curăţenie Generală în Primăriile Capitalei, USB solicită celor şapte primării ale Capitalei să publice toate contractele de achiziţii publice pentru care s-au făcut plăţi în ultimii trei ani, să demareze audituri independente, realizate de companii cu reputaţie solidă, pentru verificarea alocărilor de fonduri din ultimii ani, precum si verificarea de către Agenţia Naţională de Integritate a averii tuturor directorilor din primăriile bucureştene.

Campania de strângere de semnături iniţiată de USB urmăreşte să pună presiune, cu sprijinul bucureştenilor, asupra aleşilor locali, pentru a-i obliga să respecte legea şi să justifice în mod transparent alocările de fonduri publice, după cum anunţă Nicuşor Dan.

În cadrul campaniei, 17 corturi vor fi instalate progresiv de către USB în toate sectoarele Bucureştiului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite