Planul de acţiune al autorităţilor pentru eliberarea Sectorului 1 de gunoaie. Ce prevede documentul CLSU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Doar pe perioada stării de alertă din Sectorul 1 va fi făcută contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 de servicii de colectare a deşeurilor prin operatori autorizaţi. PS1 va asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest, iar poliţia locală, alături de Poliţia Română, vor face controale privind depozitarea ilegală a gunoaielor.

În plus, Primăria Sectorului 1 trebuie să elaboreze o strategie pe termen mediu pentru prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) a luat vineri hotărârea de a declara stare de alertă, din 24 iulie, ora 00.00, la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti pe o durată de maxim 30 de zile de la data publicării prezentei hotărâri. 

Ce măsuri vor lua autorităţile locale

Hotărâre privind aprobarea instituirii stării de alertă şi a măsurilor ce vor fi luate pentru creşterea capacităţii de răspuns şi diminuarea impactului riscului general de eşecul serviciului public de salubrizare la nivelul Sectorului 1 al Capitalei.

Astfel, măsurile ce vor fi luate în regim de urgenţă pentru creşterea capacităţii de răspuns şi diminuarea impactului riscului general de eşecul serviciului public de salubrizare de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1 sunt următoarele:

  • „Contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi numai pentru perioada stării de alertă şi cu respectarea normelor concurenţiale, a transparenţei, egalităţii de tratament şi a prevederilor legale referitoare la eficienţă, eficacitate şi legalitatea cheltuirii fondurilor publice.- 
  • Întocmirea unei strategii pe termen mediu de către autorităţile publice locale ale Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti privind prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare la nivelul Sectorului 1.
  • Compartimentele funcţionale cu atribuţii în domeniu din cadrul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 vor informa Prefectul Municipiului Bucureşti înd atele de 30 iulie, 6 august şi 13 august cu privire la stadiul întocmirii strategiei.

Cum vor acţiona poliţiştii pe perioada stării de alertă din Sectorul 1

Intensificarea controalelor/verificărilor privind depozitarea ilegală de deşeuri de către Poliţia Locală Sector 1 şi cu sprijinul Poliţiei Române.

Poliţia Locală a Sectorului şi Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1 vor monitoriza zilnic şi vor trimite membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 şi Prefectului Municipiului Bucureşti informaţii periodice privind evoluţia situaţiei din teren, respective cantitatea de deşeuri colectate zilnic, cu defalcare pe fiecare operator, cantităţile de deşeuri predate către operatorii de gropi ecologice în vederea depozitării finale, numărul de procese-verbale de constatare a contravenţiilor întocmite de Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 cu privire la nerespectarea legislaţiei în domeniul gestionării deşeurilor de către operatorii economici şi populaţie.

Autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Compania Romprest Service S.A.”, conform deciziei CLSU Sector 1.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite