Pieţele Rahova, Moghioroş, Domenii şi 16 Februarie au fost închise. Nerespectarea distanţei dintre comercianţi, printre motive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva Adevărul
Foto arhiva Adevărul

Pieţele Rahova, Moghioroş, Domenii şi 16 Februarie au fost închis de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, printre motive numărându-se nerespectarea distanţei dintre comercianţi.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat o serie de acţiuni de control premergătoare sărbătorilor pascale, la nivelul întregii ţări, pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile Ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor, īn timp ce derulează activităţile comerciale, intensificate de proximitatea acestei sărbători.

„S-a dispus închiderea Pieţei Rahova, care, īn timpul lucrărilor de consolidare a clādirii, îşi desfăşoară activitatea, provizoriu, într-un cort de mari dimensiuni, fără acces la utilităţi sau toaLete publice, fără să dispună de cântarul cumpărătorului şi care nu respecta niciuna dintre prevederile Ordonanţelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respecta distanţa socială dintre comercianţi, numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă, prezenţa dezinfectantelor la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor)”, potrivit unui comunicat de presă al ANPC.

De asemenea, s-a interzis folosirea vitrinelor cu prăjituri, mezeluri şi brânzeturi din Economatul situat în Piata Rahova din cauza condiţiilor insalubre de depozitare a produselor în aceste agregate. În plus, s-a constatat nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă, prezenţa dezinfectantelor la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor).

„S-a dispus închiderea pescăriei din Piaţa Moghioroş, din cauza a numeroase nereguli identificate în activitatea acesteia. Astfel, s-a constatat că: exista la vânzare peşte proaspăt cu modificari organoleptice, miros şi consistenţă a cărnii specifice peştelui alterat, fiind păstrat în condiţii improprii, în afara spaţiilor frigorifice, fără stratul corespunzător de fulgi de gheaţă; peştele congelat prezenta arsuri de congelare, fiind impropriu pentru consum uman (fiind congelat fără a dispune de linie de producţie specifică)”, potrivit sursei citate anterior.

Au fost aplicate două amenzi contravenţionale, în valoare de 12.000 lei şi a fost retrasă de la comercializare întreaga cantitate de peşte găsită.

La pieţele 16 Februarie şi Domenii s-a constat că nu erau respectate prevederile Ordonanţelor militare (de ex.: anunţurile privitoare la respectarea distanţei sociale, a intervalului orar în care este permisă deplasarea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani etc.), motiv pentru care au primit avertisment şi obligativitatea remedierii situaţiei în 24 de ore.

Întreaga informare a ANPC poate fi văzută AICI

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite