Piedone începe singur lupta cu maidanezii. 896.000 de lei pentru strângerea câinilor din sector

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Piedone spune că îşi doreşte să rezolve problema maidanezilor cât mai repede FOTO Arhiva Adevărul
Cristian Piedone spune că îşi doreşte să rezolve problema maidanezilor cât mai repede FOTO Arhiva Adevărul

Cristian Piedone, primarul Sectorului 4, ia măsuri împotriva animelelor fără stăpân, după moartea lui Ionuţ, copilul ucis de maidanezi. Edilul a anunţat că va înfiinţa un serviciu de prindere a animalelor, axat pe câinii vagabonzi, care va costa circa 896.000 de lei.

Consiliul Local Sector 4 a aprobat, joi, un proiect de hotărâre care prevede înfiinţarea unei structuri specializate în vederea gestionării câinilor fără stăpân de pe raza sectorului 4, dar, spune reprezentanţii primăriei, în program vor intra toate animalele fără stăpân.

Cât costă lupta lui Piedonone cu maidanezii?

Noul serviciu pentru gestionarea animalelor fără stăpân va fi dotat cu trei maşini, care vor costa 300.000 de lei. Hingherii, şase la număr, vor purta echipamente de protecţie, care vor costa 10.000 de lei. Alţi 300.000 de lei vor fi investiţi în tranchilizant şi seringi, iar cele şase puşti cu tranchilizante vor costa 90.000 de lei.

Pe lângă acestea, Primăria Sectorului 4 va trebuie să plătească şi pentru dispozitivele de prindere, cuştile de transport, seringile cu tranchilizan pentru puşti, sarbacane şi alte materiale necesare serviciului. În total, circa 896.000 de lei va scoate primăria din buzunar pentru înfiinţarea noului serviciu.

„Acest lucru este necesar cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, au apărut numeroase sesizări cu privire la faptul că tot mai mulţi locuitori ai Sectorului 4 au fost muşcaţi de câinii fără stăpân şi a crescut numărul situaţiilor semnalate în care animalele creează în jurul blocurilor şi locuinţelor un ambient neplăcut şi insalubru“, se arată în expunerea de motive a hotărârii aprobate de Consiliul Local Sector 4.

Câinii vor ajunge la ASPA

Cristina Popa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Setorului 4, a declarat, pentru adevarul.ro, că maidanezii capturaţi vor fi predaţi Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul Primăriei Capitalei.

„Câinii vor fi duşi la ASPA. N-au ce să facă, trebuie să-i primească“, a precizat Popa.

În ceea ce priveşte modul în care vor acţiona hingherii, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 spun că în fiecare maşină care va merge pe teren vor fi doi hingheri, şoferul, dar şi un reprezentant al Poliţiei Locale.

Autoutilitara va avea cuşti metalice, fiecare câine prins fiind transportat într-o cuşcă, iar pentru capturea maidanezilor agresivi vor fi folosite puşti cu tranchilizant şi sarbacane.

Câinii comunitari vor fi predaţi în baza unui proces verbal de predare-primire şi, spun reprezentanţii primăriei, se va înfiinţa un registru în care vor fi trecute detalii despre acţiunile desfăşurate în teren.

Piedone, despre Primăria Capitalei: „Nu cer nimic de la ei, vreau să mă lase să-mi rezolv problema în sector“

Cristian Piedone, a spus, pentru adevarul.ro, că de peste cinci ani cere Primăriei Capitalei „prerogative“ prin care să poată rezolva problema câinilor comunitari de pe raza sectorului său. „Vreau doar să îmi pot administra sectorul cum trebuie, pentru că la urma urmei oamenii pe mine mă trag la răspundere. Nu cer nimic de la Primăria Capitalei, vreau doar să mă lase să-mi pot gestiona cum ştiu problema câinilor din sector“, a spus Piedone.

Totodată, Piedone povesteşte că au mai existat intenţii ale primarilor de sector de a-şi forma propriile servicii de ecarisaj, demers întrerupt de reprezentanţii municipalităţii, după cum susţine primarul sectorului 4. 

„Au fost nu doar proiecte, ci şi intenţii ale noastre. Nu verbale, dovezi palpabile. De exemplu, au fost două proiecte de hotărâre, unul în 2011, prin care Consiliul General de atunci nu a votat descentralizarea către sectoare. Şi în ultimele şedinţe de consiliu au spus că o vor face după ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial. Nu cred asta“, a mai spus Cristian Piedone, care precizează că cere un singur lucru, să i se permită să fie responsabil.

Pe aceeaşi temă:

Oprescu: „În sectoarele în care primarii nu pot, adun eu câini“- Piedone: „Tot ce vreau de la Primărie este să mă lase să-mi rezolv problema maidanezilor din sector“

Maidanezii adoptaţi de ONG-uri nu mai costă

ASPA anunţă eutanasierea, ONG-urile ameninţă cu plângeri penale

Vier Pfoten răspunde CCR: „Nu există cuvinte pentru a exprima dezamăgirea legată de atitudinea demnă de Epoca de Piatră“

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite