Piedone, desenat cu tatuaj şi pe trotinetă pe coperta unor broşuri despre siguranţa în şcoli distribuite în şcolile din sectorul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Copiii care învaţă în şcolile din sectorul 5 s-au întors acasă, în primele zile din anul şcolar, cu o broşură de la Primăria Sectorului 5 în ghiozdan. Intitulată „Sfaturi de siguranţă pentru şcoală de la Piedone”, aceasta îl afişează pe primar chiar pe copertă, desenat de caricaturistul Viorel Baciu, informează Libertatea.

Piedone e îmbrăcat în pantaloni scurţi şi maiou, iar braţul îi este dezvelit pentru a se vedea tatuajul cu Primăria Sector 5. El merge pe o trotinetă. 

Broşura cuprinde sfaturi precum „Nu urca cu străini în lift”, „Nu adăuga prieteni necunoscuţi în contul tău de Facebook”, „Nu accepta niciodată cadouri sau bomboane de la un necunoscut” sau „Nu transmite mesaje false la 112, pentru că vei primi amendă”. Aceasta nu are vreun detaliu despre imprimerie ori tiraj. 

Contactat de Libertatea, caricaturistul Victor Baciu a declarat că nu a primit niciun ban pentru opera sa, întrucât scopul său a fost, de la bun început, ca produsul său artistic să ajungă degrabă la copiii din sectorul 5. „L-am dat ca donaţie. Le-am spus: «Făceţi-vă treaba, daţi drumul la tipărire!». N-am făcut niciun contract. Pe mine mă interesează să ajungă la copii“. 

Primăria Sectorului 5 nu a înregistrat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice nicio cheltuială cu privire la tipărirea unor pliante. Primarul Cristian Popescu-Piedone nu a putut fi contactat pentru a spune cât a costat campania de informare a elevilor din sector.

Desen Piedone
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite