UPDATE PIDU, cel mai mare proiect care vizează modernizarea centrului Bucureştiului, a fost aprobat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) – proiect major pentru dezvoltarea şi modernizarea centrului Bucureştiului – a fost aprobat în cadrul şedinţei Consiliului General de marţi, 26 ianuarie.

UPDATE PIDU a fost aprobat astăzi în şedinţa CGMB. 

„Este un proiect major pentru Bucureşti, prin care dorim modernizarea oraşului, dar şi crearea unui oraş mai prietenos. Fac un apel către consilierii generali, de la toate partidele politice din CGMB care îi reprezintă pe bucureşteni, să voteze pentru adoptarea lor. Consider că este extrem de important să adoptăm aceste proiecte şi să nu blocăm modernizarea oraşului. Este un moment extrem de important pentru noi toţi. Consilierii generali au acum prilejul să dovedească că le pasă de Bucureşti şi că putem, cu un efort comun, al tuturor, să începem un amplu proces de modernizare”, a declarat primarul general Răzvan Sava.

 PIDU cuprinde 62 de proiecte de investiţii în Capitală, în valoare de aproximativ 239 de milioane de euro. Zonele vizate sunt: Piaţa Romană la nord, Piaţa de Flori la sud, Calea Moşilor la est şi Calea Griviţei la vest.

Avantajele proiectului

Proiectul poate fi finanţat prin POR 2014-2021 cu 129 milioane de euro, la care se adaugă o contribuţie de la bugetul de stat în valoare de şapte milioane de euro. Totodată, prin axele de finanţare dedicate monumentelor se pot obţine alte 19 milioane de euro, iar alte 84 de milioane de euro se pot asigura prin asocieri de tip parteneriat public-privat.

Avantajele realizării acestui proiect cu bani europeni sunt de necontestat, după cum explică reprezentanţii Primăriei Capitalei: „Realizăm 3.155 noi locuri de parcare, extindem şi modernizăm reţeaua de tramvai, creştem cu 18.095 m2 suprafaţa de spaţii verzi, realizăm noi rute pentru biciclişti, facem culoare speciale pentru transportul în comun, accesăm 150 milioane euro fonduri nerambursabile“.

PIDU înseamnă un Bucureşti cu o arhitectură mai prietenoasă, prin reconfigurarea spaţiilor publice urbane, dar şi cu un trafic mai fluent. Proiectul prevede crearea unui sistem integrat de parcări, încurajarea folosirii mijloacelor de transport alternative – trasee de bicilete, mijloace ale RATB pe trasee rapide.

„Sunt proiecte făcute de specialişti, care au stat în dezbatere publică. Sunt proiecte care vizează modernizarea oraşului şi aş îndrăzni să spun că nu au culoare politică“, a mai spus primarul general Răzvan Sava.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite