Piaţa Obor din Capitală, cea mai mare din ţară, rămâne deschisă, în ciuda deciziei CNSU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
piata obor

Cea mai mare piaţă din ţară, Piaţa Obor din Capitală, va rămâne deschisă în perioada următoare, în ciuda deciziei CNSU de închidere pe o perioadă de 30 de zile a tuturor pieţelor agroalimentare închise.

„Piaţa Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toţi cei implicaţi a fost încununat cu succes”, a anunţat primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Potrivit acestuia, duminică, doamna directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în Piaţa Obor, constatând că „măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulaţie mai libere şi ordonate, păstrarea distanţei şi o siguranţă suficient de mare”, astfel încât Piaţa Obor să poată rămâne deschisă. 

„Pereţii din hala nouă sunt de azi ridicaţi. Poliţia Locală şi Naţională patrulează regulat prin toate zonele din piaţă. Comercianţii îi atenţionează şi ei pe clienţii care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piaţa Obor. S-a dovedit că se poate. Şi va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor. 

Ce m-a impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piaţă au fost foarte înţelegători. Erau dispuşi să îşi mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiţii de siguranţă. 

Nu există o luptă români contra români în această criză. E doar o lipsă de comunicare. Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluţii. 

Haideţi să fim împreună responsabili! Purtăm masca, păstrăm distanţa şi ne respectăm semenii”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi:

Ce se întâmplă cu pieţele din Sectorul 6? Care vor fi închise şi care vor continua să funcţioneze

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite