Petreceri lungi de Bucureşti: sfârşitul săptămânii se anunţă fierbinte. Vezi evenimentele principale din acest weekend!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul săptămânii se anunţă a fi unul agitat pentru petrecăreţi şi pentru iubitorii de inedit deopotrivă. De la festivaluri de muzică, concerte prin cluburile din Centrul Istoric şi până la târguri de biciclete, de motociclete, de miere şi salon de carte, weekendul acesta bucureştenii sunt atraşi să-şi părăsească locuinţele şi să se bucure de ofertele variate ale organizatorilor.

Deschiderea finalului de săptămână aduce în atenţia bucureştenilor prima ediţie a seriei de evenimente intitulate Bucharest Weekender, un eveniment care pune faţă-n faţă dubstepul şi drum & bass-ul. În această seară şi mâine seară, la Sala Polivalentă, are loc prima ediţie a seriei, iar lista artiştilor este consistentă - de la cei autohtoni ca Pericol (Matze & Rolf AV set), Yuffa & Hardcore şi până la invitaţi din Anglia ca Coki (DMZ), Wilkinson (RAM Records, UK).

Pentru a personaliza atmosfera foaierul Sălii Polivalente se va transforma într-una dintre cele mai noi şi neconvenţionale locaţii pentru evenimente: un spaţiu generos, reamenajat şi dotat cu echipament audio numai bun pt bassline-urile dubstep-ului si drum&bass-ului. Preţul biletului este de 50 lei pentru abonament valabil pe parcursul celor 2 seri, achiziţionat în avans şi 30 lei pentru intrarea valabilă o singură seară, cumpărat de la Sala Polivalentă.

Muzică de avangardă şi festival de film latinoamerican

Ieri şi-a deschis porţile festivalul Rokolectiv 2012, cel mai avangardist festival de muzică din România. Ajuns la a şaptea ediţie, festivalul Rokolectiv va dura până pe 22 aprilie la Muzeul de Artă Contemporană şi Universitatea Naţională de Muzică, cu concerte, instalaţii şi filme documentare. Festivalul are loc la etajul 4 al MNAC, scena fiind amplasată pe terasa acoperită şi încalzită de pe Casa Poporului. Biletele vor fi disponibile la intrare la preţul de 30 de lei.

Fanii filmului latino-american sunt chemaţi la Festivalul Filmului Latinoamerican, un eveniment care se întinde pe şapte zile şi care începe în această seara. Filmele vor fi prezentate în versiune originală spaniolă, respectiv portugheză, cu subtitrare în engleza. Subtitluri în română vor avea filmele La Nana, Amorosa Soledad, La yuma, La Extranjera şi Ilusiones ópticas.

Festivalul prezintă producţii ale cinematografiei latinoamericane din ultimul deceniu (14 lungmetraje de ficţiune şi un documentar) puse la dispoziţie de Ambasadele ţărilor din America Latină reprezentate în România şi o selecţie de 5 lungmetraje de ficţiune din secţiunea "Cine en Construcción" din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, selecţie aflată deja la cea de-a şasea ediţie în România. Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a cinematografului Union, înaintea fiecărei proiecţii. (10 Lei - tarif intreg, 8 Lei - abonament Cinemateca pentru salariaţi şi 5 Lei - abonament Cinemateca pentru studenţi şi pensionari).

Sâmbătă The Mood revin pe scena din Control Club, energizaţi şi revigoraţi de primăvară. Seara se deschide cu performace-ul trupei Go To Berlin, care se relanseza într-o formula de trio. Intrarea este 15 lei.

Cel mai cunoscut eveniment dance din Europa, "Sensations", ajunge şi la Bucureşti. Evenimentul transformă în premieră absolută Pavilionul Central al Romexpo, pe 21 aprilie, în cel mai mare club din România: "Ocean of White".

"Ocean of White", care a avut premiera pe 5 iulie 2008 în Amsterdam, este una dintre cele mai grandioase producţii Sensation. În Olanda, scena a acoperit întreaga lungime a stadionului Amsterdam Arena, aproape 160 de metri. Pavilionul Central al Romexpo se va metamorfoza complet într-un univers acvatic: un canal ridicat şi 48 de fântâni arteziene care bat până aproape de acoperişul cupolei, în ritmul muzicii.

Participanţii vor asista la o desfăşurare de forţe aproape la fel de spectaculoasă precum celebrelele arteziene de la Hotel Bellagio din Las Vegas, cu 100 000 de litri de apă curentă folosită în fiecare oră din cadrul spectacolului. Lucrările de amenajare la Romexpo au început de miercuri, cu ridicarea scenei. În total, până la finalul săptămânii, peste 200 de oameni vor fi implicaţi în montarea producţiei.

Echipa artistică e recrutată şi pe plan local

Cele mai frumoase animatoare din cluburile bucureştene vor incălzi atmosfera pe podiumurile special amenajate pentru ele.

Biletele costă 240 lei (Ring), 440 lei (Deluxe - vizibilitate ridicată, parcare gratuită, acces separat şi gustări incluse), 770 lei (VIP - cu loc rezervat la masă & voucher consumaţie bar 100 lei şi gustări incluse, valet-parking asigurat gratuit de firma oficială de securitate a evenimentului, intrare VIP separată). Tichetele sunt disponibile în reţeaua naţională Eventim din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi pe www.eventim.ro. Pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Iubitorii de artă plastică sunt invitaţi Galeria Galateea de pe Calea Victoriei la evenimentul Ceramics Now, o expoziţie internaţională de ceramică. Ediţia a doua a expoziţiei prezintă lucrările a 22 de ceramişti contemporani, proveniţi din 9 ţări - România, SUA, Canada, Israel, Italia, Irlanda, Marea Britanie, Coreea de Sud şi Polonia. Lucrările artiştilor români sunt prezentate alături de lucrările celor 15 artişti internaţionali care au expus în luna Decembrie 2011, la Fabrica de Pensule, în Cluj-Napoca. Vernisajul are loc în această seară la 18.00.

În perioada 19-22 Aprilie are loc cea de-a doua ediţie a Salonului Cărţii Livresque. Evenimentul se va desfăşura la Sala Palatului. În cadrul salonului, se vor desfăşura două importante campanii de încurajare a lecturii şi promovare a culturii scrise, realizate în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO şi British Council.

În ediţia din acest an, organizatorii au pregătit o mulţime de surprize, îmbunătăţind conceptul târgului de carte clasic printr-o gamă variată de evenimente conexe, interactive, capabile să înlăture monotonia publicului vizitator.

Ediţia a III-a a Salonului de Biciclete Expobike se va desfăşura în perioada 21-22 aprilie 2012, la ROMAERO Băneasa, şi vor participa un numar de 30 firme, pe o suprafaţă de aproximativ 4000 metri pătraţi. Pentru ediţia din acest an, organizatorii estimează participarea a unui numar de 8000 de vizitatori. Ca şi editiile anterioare, cei mai mari producatori şi importatori de biciclete şi accesorii vor participa cu oferte atrăgătoare atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Intrarea este liberă.

În aceeaşi zonă are loc şi Salonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti (SMAEB). Peste 20.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la cea de-a zecea ediţie a Salonului de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti (SMAEB), mâine şi poimâine, la Romaero. Peste 50 de expozanţi îi aşteaptă pe vizitatori, printre aceştia BMW & Husqvarna, Dageco - MV Agusta, Ducati, Harley Davidson, Kawa Motors, ATVROM, Honda, Elitmoto şi Brigada de Poliţie Rutieră. Organizatorii promit că cel puţin tot ce mişcă pe două roţi sau tocuri cui şi merită fotografiat va fi prezent de mâine la Romaero. Intrarea este 10 lei.

Duminică, la Sala Polivalentă are loc concertul pop susţinut de spaniolul David Bisbal. Preţul unui bilet, în funcţie de categorie variază între 400 de lei şi 100 de lei.

Tot duminică, fanii muzicii rock/metal se pot bucura de concertul susţinut de olandeza Anneke Van Giersbergen. Considerată drept una din cele mai importante voci feminine ale scenei rock/metal internaţionale, Anneke ajunge la Bucureşti pentru un concert exclusiv în care va prezenta un show de 90 de minute in care vor fi incluse atât piese de pe albumele solo cât şi compoziţii din era The Gathering şi chiar celebra colaborare cu muzicianul şi producatorul canadian Devin Townsend.

Anneke a început să cânte la vârsta de 7 ani, iar la 12 ani debuta în corul şcolii pentru ca după cââţiva ani să formeze prima ei trupă de rock. Primul succes local l-a cunoscut alături de Bad Breath, grup ce îmbina muzica bluez cu jazz, folk şi funk.

Anneke a decis să părăsească The Gathering în 2007 pentru a lansa un nou proiect intitulat Agua de Annique. În toată cariera sa, artista a bifat colaborări inedite cu Lawn, Farmer Boys, Ayreon, Napalm Death, Novembers Doom, Moonspell, Globus, Arjen Anthony Lucassen, Giant Squid, Devin Townsend, Anathema şi Within Temptation.

Duminică , între orele 14.00 şi 2.00 la Arenele Romane din Parcul Carol are loc evenimentul Nicuşor Dan Experience. Cincisprezece formaţii şi artişti vor cânta pro bono într-un eveniment prin care se strâng semnături pentru candidatul independent Nicuşor Dan la funcţia de Primar al Capitalei.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite