Peste 750 de basculante au fost încărcate cu zăpada strânsă de pe străzile Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 750 de basculante au fost încărcate cu zăpadă FOTO Arhivă
Peste 750 de basculante au fost încărcate cu zăpadă FOTO Arhivă

În cursul nopţii trecute au fost strânse peste 750 de basculante de zăpadă de pe arterele Capitalei, cu ajutorul a 327 de utilaje şi 526 de operatori, după cum au anunţat reprezentanţii municipalităţii.

Aceştia spun că potrivit verificărilor făcute în teren de inspectorii Direcţiei de Control a Primăriei Capitalei, în noaptea de luni spre marţi, operatorii de salubrizare au acţionat cu 327 utilaje, iar alţi 526 de operatori au lucrat la foc continuu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), în timpul nopţii s-a acţionat permanent prin pluguire pe arterele secundare şi, totodată, s-a împrăştiat material antiderapant pe arterele principale. Astfel, au fost strânse 756 de basculante de zăpadă, de pe mai multe străzi din cele şase sectoare ale Bucureştiului.

În Sectorul 1 a fost curăţată zăpada din următoarele zone: Spitalului de Urgenţă Floreasca, Spitalul „Grigore Alexandrescu“, Piaţa Charles de Gaulle, Calea Victoriei, Bulevardul Lascar Catargiu, Piaţa Romană, Piaţa Domenii, Piaţa Matache, strada Gării de Nord, Calea Griviţei, Piaţa Regelui Mihai, Piaţa Presei Libere (trotuare). Parţial, zăpada a fost curăţată şi de pe noua pista de biciclete amenajată pe Bulevardul Uranus, în timpul nopţii lucrând 128 utilaje şi 282 de operatori.

În Sectorul 2 al Capitalei, unde au lucrat 60 utilaje şi 62 de operatori, a fost strânsă zăpada din zona Piaţa Iancului şi de pe Bulevardul Mihai Bravu, la intersecţia cu Bulevardul Ferdinand, dar şi din unele staţii RATB.

În Sectorul 3 au intervenit 36 utilaje şi 30 de operatori, fiind degajată zăpada din staţiile RATB aflate pe bulevardele Unirii, Brătianu, Carol, Regina Elisabeta şi Mihai Bravu.

În Sectorul 4 au lucrat 29 utilaje şi 42 de operatori, care au îndepărtat zăpada de pe Şoseaua Olteniţei, iar în Sectorul 5, 33 de utilaje şi 70 de operatori au curăţat  zăpada din Piaţa Constituţiei şi Calea Rahovei (de la intersecţia cu Bulevardul Tudor Vladimirescu spre strada Progresului).

În Sectorul 6 al Capitalei au lucrat pentru deszăpezire 41 de utilaje alături de 40 operatori, care au încercat să cureţe zăpada de pe Calea Crângaşi (la intersecţia cu Bulevardul Constructorilor şi cu Şoseaua Virtuţii), Bulevardul Iuliu Maniu (la intersecţia cu Bulevardul Vasile Milea), Bulevardul Timişoara (la intersecţia cu strada Braşov şi staţiile RATB), Drumul Taberei (la intersecţia cu strada Braşov) şi deasupra Pasajului Lujerului.

Pe aceeaşi temă:

Peste 500 de locuri de parcare gratuite pentru şoferii care nu conduc iarna

Elevii bucureşteni rămân şi mâine acasă. Cursurile universitare sunt suspendate până joi, inclusiv

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite