Peste 7.000 de oameni au participat la marşul bicicliştilor: „Vrem un oraş pentru oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de biciclişti au ieşit sâmbătă în stradă să ceară „un oraş pentru oameni“ în cadrul unui marş de amploare desfăşurat pe marile bulevarde ale oraşului.

La evenimentul organizat sâmbătă au participat peste 7.000 de biciclişti de toate vârstele. Aceştia au ieşit în stradă să protesteze pe două roţi şi au cerut, în primul rând, „un oraş pentru oameni“. De ani buni, o mulţime de bucureşteni care iubesc mersul pe două roţi se plâng de faptul că în Capitală nu există piste special amenajate pentru ei.

Irina Zamfirescu, reprezentanta Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, a declarat la Adevărul Live că în acest moment cea mai „în regulă“ pistă din oraş este cea amenajată pe Calea Victoriei. Şi aici sunt o mulţime de probleme, spune tânără. Printre acestea se numără faptul că nu este conectată la o reţea de transport alternativ. De asemenea, spune Irina Zamfirescu, nu există sistem de drenare a apelelor când plouă, nu există zone de intrare şi de ieşire în siguranţă, semafoarele sunt nesincronizate, iar stâlpii de beton sunt „o monstruozitate“ pentru mersul pe bicicletă.

De asemenea, peste 470 de biciclişti au pornit ieri într-o excursie pe două roţi până la malul mării. Pentru şoferi, marşul bicicliştilor a fost un coşmar pentru că circulaţia a fost restricţionată prin zonele prin care au terecut manifestanţii. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite