Peste 6.000 de locuri în grădiniţele de stat din Sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 6.000 de locuri sunt disponibile FOTO Primăria Sectorului 1
Peste 6.000 de locuri sunt disponibile FOTO Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 pune la dispoziţia micuţilor peste 6.000 de locuri în unităţile preşcolare pe care le administrează. Grădiniţele sunt dotate cu locuri de joacă şi dormitoare, care concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat, anunţă reprezentanţii primăriei.

Părinţii din Sectorul 1 îşi pot reînscrie micuţii la grădiniţă începând cu data de  27 aprilie. Copiii care nu au mers încă la grădiniţă pot fi înscrişi în perioada 11 mai – 1 august 2015, pentru anul şcolar 2015-2016.

„Fără investiţii în infrastructura şcolară, nu putem vorbi de performanţă în educaţie. Chiar de la început, micuţii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru a reuşi în viaţă. Încă din 2004 am început un amplu program de investiţii pentru viitorul copiilor noştri, care s-a axat, în principal, pe modernizarea unităţilor preşcolare. Graţie acestei iniţiative, marea majoritate a grădiniţelor noastre concurează în prezent învăţământul privat, atât din punct de vedere al clădirilor în care micuţii învaţă, cât şi al dotărilor pe care aceştia le au la dispoziţie“, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

În prezent, capacitatea unităţilor preşcolare de stat din Sectorul 1 este de peste 6.000 de locuri. În anul şcolar 2015-2016, în urma lucrărilor de extindere şi mansardare, s-au creat şapte grupe în plus faţă de anul precedent. De asemenea, Primăria Sectorului 1 a anunţat că va finaliza, până în această toamnă, construirea unui corp nou la Grădiniţa nr. 162 de pe strada Sângerului nr. 23-27.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite