Peste 300 de maidanezi au fost adoptaţi în ultima lună. Vineri, 62 de câini şi-au găsit stăpân

Peste 300 de maidanezi au fost adoptaţi în ultima lună. Vineri, 62 de câini şi-au găsit stăpân

62 de câini au fost adoptaţi vineri FOTO Arhiva Adevărul

Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravhegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat că 69 de maidanezi au fost prinşi, vineri, pe străzile Capitalei. De asemenea, Băncescu a mai spus că la sfârşitul săptămânii au fost adoptaţi 62 de câini din adăposturile ASPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Răzvan Băncescu a declarat, pentru adevarul.ro, că echipe ASPA au reuşit să captureze, vineri, 69 de câini vagabonzi, atunci când alte 62 de animale au fost adoptate din centrele deţinute de Primărie. 
 
Dintre câinii adoptaţi, 32 au fost luaţi din adăpostul de la Mihăileşti, iar 30 de la baza canină din Pallady, acolo unde organizaţie Vier Pfoten, în parteneriat cu municipalitatea, steriliza câinii fără stăpân. 
 
Într-o lună, peste 300 de adopţii
 
Potrivit datelor furnizate de ASPA, în ultima lună au fost adoptaţi din cele două adăposturi ale Autorităţii 306 câini maidanezi, dintre care 48 miercuri, 25 septembrie. 
 
În ceea ce priveşte adopţia, primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, că cele 11 echipaje ASPA adună câinii comunitari, dorind să încurajeze adopţia, iar dacă numărul patrupedelor care îşi vor găsi stăpân este foarte mic, legea care permite eutanasierea va fi aplicată. 
 
 
„Principalul este să-i luăm de pe străzi, apoi mergem la capacităţile de cazare şi încercăm să creăm şi capacităţi noi în adăposturi şi, ce-i mai important, tragem foarte tare să încurajăm adopţia“, a spus edilul-şef.
 
ONG-urile ameninţă cu plângeri penale
 
Marcela Păslă, preşedintele Asociaţiei „Cuţu Cuţu“ spune că iubitorii de animale vor face plângeri penale primarilor şi veterinarilor care eutanasiază câini sănătoşi, pentru că, spune ea, încalcă legea şi sunt pasibili de „pedeapsă cu închisoarea până la trei ani“, pentru „cruzime împotriva animalelor“.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările