Peste 50 de copaci doborâţi de vânt, 25 de maşini avariate, panouri publicitare şi stâlpi căzuţi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtuna a făcut ravagii în Bucureşti. FOTO: ADEVĂRUL
Furtuna a făcut ravagii în Bucureşti. FOTO: ADEVĂRUL

Peste 50 de copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală, în ultimele 24 de ore, 23 de maşini pe care au căzut arbori au fost avariate sau distruse complet, iar în mai multe zone au fost răsturnate panouri publicitare şi stâlpi de electricitate, arată bilanţul oficial. Bucureştiul este sub avertizare cod galben de vânt puternic, de vineri. În plus, Capitala a avut parte sâmbătă şi de prima ninsoare din acest an.

UPDATE Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti au intervenit, de vineri, ora 14.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră, în 60 de situaţii de urgenţă, cele mai multe fiind cazuri de copaci căzuţi pe maşini sau pe carosabil.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Adrian Marin, a declarat, pentru Mediafax, că în ultimele 24 de ore au fost doborâţi de vântul puternic 51 de copaci, din mai multe sectoare, dintre care 18 arbori au căzut sâmbătă, între orele 08.00 şi 11.00.

Adrian Marin a precizat că 23 de maşini au fost avariate de copacii rupţi de vânt, 12 dintre cazuri fiind înregistrate sâmbătă dimineaţă.

În mai multe zone din Capitală, din cauza vântului puternic, peste zece panouri publicitare au fost doborâte, cinci stâlpi de electricitate au căzut sau au fost în pericol să cadă, iar elemente de construcţie de pe faţadele clădiri au fost desprinse, a precizat Adrian Marin.

Bucureştiul se află sub cod galben de vreme rea: vânt şi ninsori

Capitala este sub avertizare cod galben de vânt puternic de vineri după-amiază.

Potrivit avertizării nowcasting, Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila se află, până la ora 20.00, sub Cod galben de vânt. Specialiştii au precizat că intensificările vântului ar putea atinge şi depăşi, la rafale, viteze de 55-60 de kilometri pe oră şi, izolat, 70 de kilometri pe oră.

Sâmbătă după-amiază a căzut şi prima ninsoare în Bucureşti. Începând de sâmbătă de la ora 16.00 şi până duminică la ora 12.00, sudul ţării se află sub informare de precipitaţii mixte, fiind anunţate lapoviţă şi ninsoare. 

Citiţi şi:

Alertă: cod galben de vânt în Bucureşti şi în şapte judeţe din ţară

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite