Peste 1.000 de câini şi pisici din Bucureşti au fost sterilizate prin programul derulat de ASPA. Campania de sterilizare continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maidanezi motru

Peste 1.000 de animale au fost sterilizate prin programul derulat de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), care a început în luna noiembrie campania de sterilizare gratuită a animalelor de companie din Capitală.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a demarat în luna noiembrie campania de sterilizări gratuite a animalelor de companie din Capitală, iar în prima lună au fost sterilizate 1006 animale (291 câini şi 715 pisici).

ASPA îşi propune în cadrul acestei campanii să sterilizeze gratuit 10.000 de câini şi pisici fără pedigree, iar înscrierea animalelor rămâne deschisă până în momentul atingerii limitei menţionate.

În cadrul campaniei, posesorii de animale vor beneficia gratuit de: identificarea prin microcip şi înregistrarea câinilor în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS), sterilizarea câinilor fără pedigree, cu deţinător şi sterilizarea pisicilor fără pedigree, cu şi fără deţinător.

Cei care doresc să îşi înscrie animalele în program pot suna la ASPA, la nr. de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 16:00, iar un angajat va realiza programarea, în funcţie de locurile disponibile, la cel mai apropiat cabinet veterinar.

În cazul câinilor, sunt obligatorii, prin lege, identificarea prin microcip şi înregistrarea acestora în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS), registru gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV). (Identificarea prin microcip şi înregistrarea datelor câinelui şi ale proprietarului acestuia în RECS previn abandonul câinilor şi ajută la sancţionarea celor care totuşi săvârşesc această contravenţie. Datorită microcipului înregistrat în RECS, autorităţile pot identifica proprietarul câinelui abandonat).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite