Perpetuum, rockerii care cântă la nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa pop-rock interpretează la cununii, printre altele, melodii de-ale trupei AC/DC sau ale solistei Shania Twain.

PERPETUUM este o existenţă activă pe piaţa muzicală din România încă din anul 2000, când Solo (Cătălin Fântâneanu), Clapi (Cătălin Cotelin), Calu' (Marius Drăghici) şi Coco (Liviu Cocoru) au venit în Bucureşti, pentru a duce mai departe de oraşul natal, Turnu Măgurele, pasiunea pentru muzică.

Au cooptat-o în trupa nou formată ca solistă pe Anamaria Popa, decizie care s-a dovedit a fi una foarte bună în evoluţia trupei pe viitor. Ana nu era străină de muzică, scena festivalurilor devenind ca a doua ei casă încă de la vârsta de şase ani. Cea mai bună performanţă a ei a fost câştigarea locului II în anul 2000, la Festivalul Mamaia, secţiunea Interpretare.

Au ajuns în finala concursului „Music Star“

În anul 2001, trupa a intrat în finala competiţiei Music Star,  organizat de PrimaTV. “Tavi Păscuţ, sau Mistreţu’, de la Cronica Cârcotaşilor, cum îl ştiu telespectatorii şi care îmi e bun prieten, mi-a propus să particip la emisiune. Prezenţa noastră acolo a fost de bun augur, pentru că aşa ne-a descoperit un producător englez care ne-a ajutat să ne lansăm primul album”, povesteşte Coco. Albumul a fost lansat în anul 2004 şi se numeşte “"PERPETUUM”. Una din piesele de pe acest album, “Îţi mai aminteşti”, are şi un videoclip care a avut mult succes pe posturile muzicale româneşti.

Premiaţi la „Mamaia“

Trupa nu şi-a schimbat componenţa în ultimii aproape zece ani, lucru care a contribuit foarte mult la numele pe care îl au acum pe piaţă. Prima calitate a lor este creativitatea şi dorinţa continuă de a face ceva nou din punct de vedere artistic.

Cu fiecare an au încercat şi au reuşit să aducă ceva nou din punct de vedere artistic, fiecare din membri aducându-şi contribuţia şi ajutând la succesul pe care îl au azi. Tocmai de aceea, una din cele mai mari realizări ale trupei PERPETUUM este obţinerea Premiului Special al Radiodifuziunii Române la Festivalul “Mamaia 2008”, unde au participat cu piesa “Du-mă”, compusă de Bogdan Taşcău (Dl Problemă), la Secţiunea Creaţie.

De-a lungul timpului, PERPETUUM a participat la numeroase de emisiuni TV sau radio, precum “Un show pacatos”, “Neaţa cu Răzvan si Dani” sau “Stele sub lupă”.

Au apărut în serialul „Băieţi Buni“
 
Mai mult, băieţii din trupă au fost şi actori în serialul „Băieţi Buni“, unde şi-au interpretat propriile roluri. Prezenţa lor pe ecrane nu s-a oprit aici. Coco şi Clapi au jucat într-un episod din serialul „Cu un pas înainte“. „A fost o experienţă super şi sper să mai am ocazia să mai joc în filme. Iniţial ştiam că o să am un rol de figuraţie şi când am văzut că mi se dă un text, am rămas uimit. Am avut emoţii dar m-am descurcat bine până la urmă”, povesteşte Coco.

Întrebări şi răspunsuri

Unde aveţi concerte?

PERPETUUM susţine concerte în numeroase cluburi sau baruri bucureştene, cum ar fi Music Club sau Palatul Ghika. Repertoriul cuprinde atât piese proprii, cât şi un număr foarte mare de piese  din repertoriul naţional si internaţional.

Stilul este unul comercial, orientat către oldy-pop-rock, însă balansul vine şi din numărul impresionant de piese din repertoriul international (peste 200), care acoperă o plajă foarte largă: AC/DC, Tina Turner, Vonda Shepard, Sheryl Crow, Doly Parton, Shania Twain sau Cher. Acest repertoriu ne aduce un mare succes la diversele evenimente private la care suntem solicitaţi, ultimul exemplu fiind săptămâna trecută când, la botezul lui Nectarie Matei, băiatul fotbalistului Dorin Goian, PERPETUUM a ridicat sala în picioare.

Pe când un nou album?

Vrem să lansăm un nou album la sfârşitul acestui an. Avem deja o piesă gata, “Marry Me”, pe care o promovăm puternic pe posturile radio (City FM – unde se află în top sau Radio România Actualităţi), dar şi la posturile de televiziune, şi pe care o puteţi vedea pe www.trupaperpetuum.ro. Pentru lucrul efectiv la piese şi pentru înregistrarea lor, ne este de mare ajutor studioul PERPETUUM, pe care l-am făcut din resurse proprii şi unde şi alţi artişti vin să îşi înregistreze piesele: Anna Lesko, DJ Rynno & Sylvia, Laura (ex Wassabi), Alb Negru, Phelipe, Annes, Viorica şi Ioniţă din Clejani, Buppy Brown (dublura lui Wesley Snipes).

Membri:
Liviu Cocoru, zis Coco, 12.09.1974, Turnu Măgurele, Liceul Industrial nr.2, tobe

Cătălin Cotelin, zis Clapi, 11.09.1974, Turnu Măgurele, Liceul Industrial, clape

Cătălin Fântâneanu, zis Solo, 01.06.1975, Turnu Măgurele, Liceul Industrial nr.2, chitară

Marius Drăghici, zis Calu’, 08.04.1973, Turnu Măgurele, Academia de Studii Economice (ASE), chitară bass

Ana-Maria Popa, 22.09.1982, Petroşani, Facultatea de Jurnalism de la Universitatea "Spiru Haret", voce

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite