Articol publicitar

Penultima săptămână de „Cinema în aer liber“, pe Insula Artelor din Parcul Titan

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 3 organizează, în perioada 15 august - 17 septembrie, cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Cinema în aer liber”. Cele mai bune filme ale anului vor putea fi urmărite timp de cinci săptămâni pe Insula Artelor din Parcul Titan.

„Cinema în aer liber” se întoarce în Sectorul 3 cu 24 de filme, dintre care 12 sunt noi în selecţia oficială. Aceasta cuprinde filme nominalizate anul acesta la Oscar, aşa cum sunt „Tanna” (regia Martin Butley) şi „Toni Erdmann” (regia Maren Ade), pelicule premiate cu Ursul de Aur şi de Argint la Berlinale 2017 – „Despre trup şi suflet” (regia Ildiko Enyedi) şi „Things to come” (regia Mia Hansen-Love) sau nominalizate la Festivalul de film de la Cannes – „La fille inconue” (regia Jean-Pierre şi Luc Dardenne) şi „Eu, Daniel Blake” (Palme d’Or în 2016).

Alte 12 filme vor putea fi urmărite în cele două selecţii alternative – retrospectivele „American Classics” şi „Emir Kusturica”. Din prima fac parte „American Beauty” (regia Sam Mendes), musicalul „Grease” (regia Randal Kleiser), „Vanilla Sky” (regia Cameron Crowe), „Little Miss Sunshine” (regia Jonathan  Dayton, Valerie Daris), „Casino” (regia Martin Scorsese) şi „Confesiunea unui anonim” (regia Joel Coen). Cea de-a doua va aduce pe marele ecran din parc şase dintre cele mai îndrăgite filme ale regizorului sârb –„ Pisica albă, pisica neagră”, „Arizona Dream”, „Underground”, „Time of the Gypsies”, „Tata în călătorie de serviciu” şi „Viaţa e un miracol”.

După ce peste 7.500 de bucureşteni au trecut pragul insulei în primele două săptămâni de proiecţii, programul pentru săptămâna 5 – 10 septembrie este, tot de marţi până duminică, de această dată de la ora 20:30:

5 septembrie – Confesiunea unui anonim, (r. Joel Coen, 2h), câştigător pentru cea mai bună regie la Berlinale.

Sinopsis: Ed Crane este un frizer umil care îşi bănuieşte soţia, Doris, că are o aventură cu şeful ei. Când în oraş îşi face apariţia un străin ciudat (Jon Polito) şi vrea să facă avere investind într-o idee revoluţionară care se numeşte spălătorie chimică, lui Ed îi vine ideea unei scrisori de şantaj de pe urma căreia speră să se îmbogăţească, dar să se şi răzbune. Planul eşuează lamentabil cand Ed comite în mod accidental o crimă pentru care Doris va fi acuzată, şi eventual condamnată. Povestea se complică şi mai mult când este descoperit cadavrul străinului întreprinzător a cărui moarte va fi pusă pe seama lui Ed Crane, frizerul. O creaţie cinematografică în spiritul tradiţiei filmului negru presărat cu accente de umor caracteristice genului.

6 septembrie – Ana, mon amour, (r. Călin Peter Netzer, 2h), nominalizat la Oscar, Globurile de aur şi BAFTA pentru cel mai bun film străin al anului.

image

Sinopsis: „Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat.
Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

7 septembrie – Tata în călătorie de serviciu (r. Emir Kusturica, 2h15), câştigător al premiului pentru cea mai bună regie la Cannes şi nominalizat la premiul Cesar pentru cel mai bun film străin.

image

Sinopsis: Filmul este povestea unui băiat, Malik, al cărui tată este trimis la muncă forţată, fiind suspectat că ar lucra pentru Cominform-ul sovietic (într-o perioadă în care relaţiile între Iugoslavia şi URSS erau tensionate). Micul Malik crede însă că tatăl său e plecat într-o „călătorie de afaceri”.

8 septembrie – Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Maki (r. Juho Kuosmanen, 1h45), câştigător de cinci premii Oscar şi cu încă trei nominalizări.

image

Sinopsis: Povestea adevărată a lui Olli Maki, faimosul boxer finlandez, care a concurat la categoria uşoară la Campionatul Mondial de Box din 1962.

9 septembrie – Pisica albă, pisica neagră (r. Emir Kusturica, 2h15), nominalizat la Oscar şi la Globurile de Aur.

image

Sinopsis: O comedie nebună, cu încurcături şi descurcături haioase – un porc care mănâncă cu poftă un Trabant, un bulibaşă care e iubitor de filme de dragoste vechi, şmecheri bătrâni şi şmecherii noi, căsătorii aranjate, jafuri la drumul mare, răpiri spectaculoase, o iubire ca-n Romeo şi Julieta şi, ca o încununare, un final fericit.
Matko este un pungaş mărunt care trăieşte pe malul Dunării cu fiul sau, Zare. După o afacere ratată acesta datorează bani gangsterului local, Dadan, care are o soră mai urâţică pe care încearcă disperat să o mărite, aşa că Matko hotărăşte să-l însoare pe Zare cu ea. Din păcate pentru Matko, Zare are alte planuri, el fiind îndrăgostit de Ida. Totuşi, Matko şi Dadan îşi impun voinţa şi nunta are loc, dar urmările sunt surprinzatoare pentru ei.

10 septembrie – Complet străini (r. Paolo Genovese, 2h), nominalizat la festivalul de film de la Cannes şi la premiile Cesar.

image

Sinopsis: Fiecare dintre noi are trei vieţi: o publică, una privată şi una secretă. În timpul unei cine, un grup de prieteni decide să facă un fel de joc de adevăr sau provocare, prin punerea telefoanelor mobile pe masă. Pe durata cinei, mesajele şi apelurile telefonice sunt partajate între ei, făcându-şi publice unul altuia secretele.

Cele 24 filme vor putea fi vizionate în condiţiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, pe un ecran gonflabil de 120 m², cu ajutorul singurului proiector digital mobil din ţară, de 18.300 de lumeni.

Evenimentul oferă bucureştenilor o alternativă de petrecere a timpului în aer liber şi urmăreşte atragerea publicului larg spre filmul de autor.

 „Cinema în aer liber” este membru al reţelei „Europa Cinemas”, este recomandat de Prima TV şi susţinut de Europa FM, având ca parteneri media: AXN, Music Channel, Radio România Cultural, Hotnews, Vice, Cinemagia, Movie News, AARC, Blog de Cinema, Urban.ro, Umblat.ro, Munteanu.

Detalii despre filme şi programul complet pot fi găsite pe site-ul www.cinemainaerliber.ro Accesul publicului la acest eveniment este liber.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite