Pensionarii bloggeri care-şi plătesc întreţinerea prin internet-banking

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc din cartierul Aviaţiei din Capitală comunică printr-un avizier virtual. Ştefan Vladu, preşedintele imobilului 12K, de pe strada Ştefan Burileanu, le scrie pe blog locatarilor plata întreţinerii şi problemele de pe scară.

„Ne ajunge doar un tomberon?", îşi întreabă Ştefan vecinii pe bloc12k.blogspot.com.

Tânărul inginer de 27 de ani a creat o platformă pe internet în care vecinii celor două scări pe care el le administrează, ca şi preşedinte de bloc, să poată redeveni ceea ce se numea odată „mama răniţilor”. De voie, de nevoie, cele peste 70 de familii consultă pe blog lista de întreţinere,rezumatul şedinţelor de comitet, eventuale avarii sau chiar probleme de pe scară. Cum ar fi disparaţia misterioasă a tomberoanelor.

„De cam o lună, poate şi mai bine, cineva a furat 2 tomberoane de la noi de la scară. Una peste alta, nu ştiu dacă să cumpărăm altele noi până nu punem la punct un sistem antifurt. Până atunci aş încerca să sfătuiesc locatarii să utilizeze cum trebuie un tomberon”, explică într-unul dintre cele mai recente postări pe internet junele preşedinte.

Tot el spune că existenţa e-avizeirului, din octombrie anul trecut, a mobilizat mai multă lume decât de obicei, iar acum de fiecare dată când se cere pe blog colectarea unei sume de bani pentru diverse reparaţii, implicarea este generală.

Văd din casă când se înfundă ghena

Grupurile de discuţii nu se desfăşoară doar pe blog, acesta se mută chiar mai des pe Twitter, unde postările sunt mai active. Ce-i drept, proporţia locatarilor pe care Ştefan i-a „conectat” la această metodă interactivă de gospodărire este formată în mare parte din tineri care au rezonat imediat cu ideea creării unui site pentru blocul lor, care să le economisească din timpul risipit altminteri prin scara blocului, cu hârtiile în mână, alergând după administrator.

„Ni s-a spus să intrăm pe net ca să vedem cât avem de plată la utilităţi, sau să aflăm când se ard becurile de pe scară sau se înfundă ghena. Mie-mi convine, oricum nu aveam timp de taclale la administraţie”, spune Cornel, unul dintre locatari.

Cei mai bătrâni plătesc întreţinerea din plăcere

Cei care locuiesc în blocul 12K sunt probabil cei mai moderni bucureşteni care ţin la timpul lor şi au perceput dezvoltarea tehnicii ca fiind imperios necesară.

Astfel, asociaţia de locatari, condusă de către Ştefan, are deschis un cont unde aceştia îşi pot plăti întreţinerea prin internet banking. „Pe jumătate dintre ei i-am învăţat cum se foloseşte acest sistem. Bătrânii au fost mai suspicioşi la început, dar acum le place. Poate pentru le-am făcut drum prin oraş”, mărturiseşte amuzat Ştefan.

Le-a explicat tuturor avantajul de a lucra direct cu banca, şi-anume că astfel descurajează vreo întâmplare nefericită, cum s-a auzit până acum, de administratori care au fugit cu banii, sau care umflă facturile ca să le rămână şi lor ceva în buzunare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite