Pensionari ilegali: 17 percheziţii în Capitală şi în alte oraşe pentru prinderea unor falsificatori de dosare de pensii. Prejudiciul este de peste 2,5 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Directiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba Iulia fac cercetări pentru prinderea a 119 invinuiţi, pentru constituirea unui grup infracţional nestructurat, fals material in înscrisuri oficiale şi înşelăciune.

Acţiunea din această dimineaţă vizează destructurarea unei grupări infracţionale, membrii grupării având drept scop obţinerea de venituri ilicite din pensionarea frauduloasă a unor persoane şi procurarea  unor documente de studii false.

În vederea descoperirii şi ridicării unor mijloace de probă sunt în derulare, la acest moment, 17 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti (5), a municipiului Turda (3) şi a  judeţelor Bihor (5), Alba (2), Teleorman (1) şi Satu Mare (1).

Persoanele sunt suspectate că au procurat diplome de studiu false - diplome de bacalaureat, diplome de licenţă, certificate de calificare profesională, iar în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu aveau calificarea necesară.

De asemenea 50 de persoane sunt suspectate că au beneficiat în  mod ilegal  de pensie, la baza întocmirii dosarelor de pensie prezentate Caselor Judeţene de Pensii acestea constând în înscrisuri falsificate, respectiv cărţi de muncă şi adeverinţe de salariat. Dosarele de pensie erau falsificate integral sau parţial de către membrii grupării şi introduse în plată cu complicitatea unor funcţionari din cadrul Casei Judeţene de Pensii Publice Alba.
Acţionând în această modalitate, membrii grupării au  produs un prejudiciu de peste 10 miliarde de lei.
La sediul D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost conduse în vederea audierii 50 de persoane.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite