Situaţie penibilă în Consiliul General al Capitalei. Aleşii au hotărât după doi ani să voteze electronic, dar n-au putut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Votul a fost o adevărată aventură pentru cei care au participat la şedinţa de miercuri, 30 septembrie. Hotărâţi să voteze electronic, consilierii au fost puşi în dificultate, deşi ar fi trebuit să introducă în aparatele de vot o cartelă şi să apese pe unul dintre cele trei butoane existente.

UPDATE 15.28 Deşi a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB un proiect care prevedea legalitatea votului electronic în Consiliul General, acesta nu a fost aprobat de consilierii prezenţi la şedinţa de miercuri. 

După aproximativ doi ani în care s-au tot gândit dacă să voteze electronic sau nu, consilierii generali ai Capitalei şi-au luat inima-n dinţi şi au încercat astăzi, 30 septembrie, să utilizeze sistemul performant de vot achiziţionat cu circa 180.000 de euro. 

Din păcate, unii nu au avut cartelele necesare validării votului pentru că nu şi le-au ridicat la începutul şedinţei, în vreme ce alţii au susţinut că cel mai corect ar fi să se voteze electronic abia de data viitoare, întrucât în regulament n-ar fi precizat faptul că şi votul electronic este acceptat.

Alţii însă, deranjaţi de haosul iscat la şedinţă au precizat că „sunt într-o situaţie penibilă“ care speră să se remedieze cât mai repede. În timp ce propunerea grupului PNL a fost să se voteze electronic, reprezentanţii consilierilor generali PSD au cerut, de mai multe ori, renunţarea la votul electronic în timpul şedinţei de astăzi.

Aşa arată aparatul care se găseşte pe masa fiecărui consilier 

image

În cele din urmă, văzând că simularea votului electronic a eşuat şi că spiritele se încing în sala de şedinţe, viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea (PNL), a cerut o pauză de 15 minute, lucru acceptat de majoritatea consilierilor generali.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite