Pelerinaj, concursuri şi slujbe speciale la Patriarhie de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhia Română organizează mai multe evenimente de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. FOTO Adevarul
Patriarhia Română organizează mai multe evenimente de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. FOTO Adevarul

Cu ocazia zilei de 21 mai, Patriarhia Română pregăteşte mai multe evenimente speciale închinate Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, care se vor întinde pe tot parcusul zilei. Concursuri cu temă religioasă, pelerinaj la sfintele moaşte ale împăraţilor Constantin şi Elena, Cuviosului Dimitrie cel Nou şi ale Sfântului Nectarie va marca sărbătoarea împăraţilor Constantin şi Elena.

La împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de libertate religioasă de la Milano, anul 2013 a fost proclamat Anul Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Catedrala Patriarhală poartă hramul istoric al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

În consecinţă, pe 21 mai, de ziua Sfinţilor Constantin şi Elena, Patriarhia Română organizează o serie de evenimente, începând cu primele ore ale dimineţii.

La ora 7.00 vor fi scoase în procesiune sfintele moaşte ale împăraţilor, ale Cuviosului Dimitrie cel Nou şi ale Sfântului Nectarie din Eghina. Credincioşii se pot ruga la moaştele sfinţilor pe Dealul Patriarhiei, în baldachinul amenajat special.

De la ora 9.00 se va desfăşura slujba oficiată de Patriarhul Daniel. Sfânta Liturghie se va susţine pe un podium special amenajat în curtea Catedralei Patriarhale şi va dura o oră şi jumătate.

După slujbă, va avea loc anunţarea şi premierea câştigătorilor celor patru concursuri organizate de Patriarhia Română în anul 2013. Copii şi adulţi au participat la un concurs de interpretare şi recitare a unui cântec sau a unei poezii bisericeşti sau populare, numit „Bucuria de a fi creştin“.

Un alt concurs i-a avut în vedere pe elevii seminarişti şi studenţii de la şcolile de teologie ortodoxă, şi s-a intitulat „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice“, ca omagiu adus părintelui.

Celelalte două concursuri au fost de creaţie literară, artisitică şi multimedia, „Alege Şcoala” şi competiţie pentru pictorii iconari în frescă şi mosaic, „Icoana ortodoxă + lumina credinţei”.

În perioada 21 – 24 mai 2013, la Palatul Patriarhiei va avea loc şi „Congresul Internaţional de Teologie Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai Bisericii”, la care vor participa profesori de la facultăţi de teologie din mai multe oraşe.

Citeşte şi: https://adevarul.ro/stiri-locale/bucuresti/bor-raspunde-adevarulro-70-de-milioane-de-lei-1431403.html

https://adevarul.ro/stiri-locale/bucuresti/patriarhia-romana-centru-de-profit-in-numele-1429475.html

https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/patriarhia-romana-ora-de-religie-este-obligatorie-1412386.html

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite