Pe străzile Capitalei mai bântuie vreo 200.000 de câini fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pentru modificarea Legii 227/2002 de gestionare a câinilor fără stăpân."Noi am depus propunerile noastre şi aşteptăm ca reprezentanţii Ministerului Agriculturii să se pronunţe", a declarat

pentru modificarea Legii 227/2002 de gestionare a câinilor fără stăpân.
"Noi am depus propunerile noastre şi aşteptăm ca reprezentanţii Ministerului Agriculturii să se pronunţe", a declarat viceprimarul Răzvan Murgeanu. Nici directorul Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA), Simona Panaitescu, nu ştie nimic despre stadiul propunerilor făcute de municipalitate în vederea modificării actualei legislaţii. Adriean Videanu anunţase în urmă cu o lună că legea amintită va fi modificată şi adoptată de către reprezentanţii guvernului în câteva zile. Anunţul fusese făcut imediat după decesul japonezului muşcat de un câine, în Titulescu.
Videanu a spus atunci că propunerile înaintate de municipalitate în vederea modificării legii actuale se referă la reducerea perioadei de îngrijire a câinilor din adăposturi de la 14 la 3 zile, eliminarea termenului de revendicare şi împuternicirea Primăriei Capitalei de a amenda posesorii de câini care nu-i îngrijesc pe domeniul lor privat. Luna trecută, echipajele ASA au strâns aproape 1.900 de câini în cele două adăposturi din Chiajna şi Theodor Pallady. În Bucureşti se estimează că există circa 200.000 de câini fără stăpân.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite