Pe 17 mai, mergi la muncă pe bicicletă. „Bike Friday to Work“ te provoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Bike Friday To Work” este evenimentul care îi provoacă pe bucureşteni să pedaleze până la locul te muncă, vinerea viitoare, pe 17 mai. Participanţii sunt rugaţi să facă fotografii care să demonstreze prezenţa lor pe două roţi şi să povestească traseul care îl urmează pe biclă.

Asociaţia „Bike to Life“ a luat naştere ca urmare a iniţiativei unui grup de pasionaţi ai mersului pe două roţi, care au ca scop promovarea bicicletei ca mijloc cotidian de transport în oraş.

„Dacă încă nu ţi-ai adunat curajul să pedalezi spre job, ia bicla de coarne, ieşi în stradă şi revendică-ţi teritoriul!“, aşa sună îndemnul organizatorilor adresat tuturor bucureştenilor.

Prin acest eveniment, se doreşte ca bicicleta să fie văzută ca o alternativă la transportul cu maşina sau transportul în comun, iar şoferii să fie mai toleranţi cu biciliştii în trafic. 

Participanţii trebuie să facă dovada prezenţei lor pe biclă vinerea viitoare, prin patru fotografii, care să-i arate când ies din casă, coloana de maşini la semafor, biciclistul cu bijuteria sa şi un „big LIKE“ făcut de proprietar. Câştigătorii celor mai frumoase fotografii vor primi titulatura de „Miss“ şi „Mister Bike“.

Iniţiatorii evenimentului promovează mersul pe bicicletă în grup, pentru că este mai distractiv, mai sigur şi oferă posibilitatea de noi prietenii. De aceea, evenimentul creat a adunat deja 200 de amatori care şi-au anunţat prezenţa pe biclă, în drum spre serviciu, pe 17 mai. Majoritatea a povestit traseul pe care îl vor urma, cu scopul de a găsi şi alte persoane care să-i însoţească în drumul către serviciu.

„Bike Friday to Work“ este precedat de un alt eveniment, care se bucură de mai multă notorietate, şi anume „Prima Evadare“, cel mai mare concurs de ciclism pentru amatori, care se va desfăşura duminică, 12 mai.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite