PDL şi PPDD cer comisie parlamentară de anchetă privind gestionarea bugetului Primăriei. Mihai Atănăsoaei: „Noul sediul al Primăriei, chirie de lux“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Toader îl acuză pe Oprescu de „jaf pe banul public“
Mircea Toader îl acuză pe Oprescu de „jaf pe banul public“

PDL şi PPDD au anunţat că cer constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice modul în care sunt gestionaţi toţi banii din Primăria Capitalei, după cum declară liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader. Acesta îi acuză pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, că face „jaf“ din bugetul public.

Mircea Toader spune că Oprescu risipeşte bugetul local şi îl acuză pe edil că face un adevărat „jaf“ mascat sub diverse pretexte. Spre exemplu, spune liderul deputaţilor PDL, pe lista diverselor proteste se încadrează şi reabilitarea sediului Primăriei. „Reabilitarea nu a început, dar a preferat să închirieze o clădire cu 18 milioane de euro pe an. Cât va dura? Cât doreşte Sorin Oprescu să menţină acest furt din banul public?“, a declarat Toader, potrivit Mediafax.

De asemenea, acesta a precizat că atât PDL-ul cât şi PPDD-ul vor cere convocarea unei comisii de anchetă, care să verifice modul în care aceşti bani sunt gestionaţi, „modul în care se repară sediul general al Primăriei Capitalei şi modul în care sunt gestionaţi toţi banii din Primărie“.

Atănăsoaei: chirie de lux pentru sediul nou al Primăriei

Pe de altă parte, Mihai Atănăsoaei, fost prefect al Capitalei, spune că banii plătiţi pentru închirierea noului sediul al Primăriei echivalează cu o chirie de lux. Atănăsoaei precizează că Oprescu plăteşte 11 milioane de euro, „cea mai mare chirie plătită vreodată din bani publici către o firmă privată, printr-un offshore, fără ca statul să fie proprietar“.

„18 milioane de euro alocaţi de Sorin Oprescu din bugetul Capitalei pentru renovarea Palatului Primăriei de lângă Cişmigiu: nu s-a renovat nimic, deşi lucrarea trebuia finalizată până în 2012“, adaugă Atanăsoaei, spunând că aceasta comisie va trebui să cerceteze modul în care aceste sume au fost cheltuite.

El a mai spus că Sorin Oprescu ar fi putut cumpăra cel puţin o clădire şi jumătate de birouri care să aparţină municipalităţii cu banii plătiţi pe chiria sediului nou de pe Splaiul Independenţei.

Democrat-liberalii au precizat că vor depune săptămâna viitoare la Biroul Permanent al Camerei cererea de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă, arătând că aceia care nu vor susţine acest demers înseamnă că sunt „parteneri cu jaful public la Bucureşti“.

Pe aceeaşi temă:

Oprescu vrea bani pentru modernizarea şi reabilitarea sediului vechi al Primăriei: peste 24 de milioane de euro pentru lucrări de doi ani

VIDEO Bugetul Municipalităţii pe masa consilierilor: sectorul 3, cei mai mulţi bani, sectorul 1, cei mai puţini. Marile proiecte pe 2013

Oprescu vrea încă 7,6 milioane de euro pentru reabilitarea vechiului sediu al Primăriei Generale. Investiţia se va ridica la 18 milioane de euro

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite