Paul Anka va susţine un concert în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul canadian Paul Anka va susţine, la 1 iunie, un concert la Sala Palatului din Capitală, biletele pentru eveniment având preţuri cuprinse între 90 şi 600 de lei, informează eventim.ro.

Spectacolul de la Bucureşti va reuni, live, peste 20 de instrumentişti.

Biletele au preţuri cuprinse între 90 şi 600 de lei, în funcţie de categoria de loc, şi s-au pus în vânzare în magazinele Germanos, Vodafone, Librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi online, pe www.eventim.ro.

Paul Anka, născut într-o familie cu origini libaneze, la 30 iulie 1941, la Ottawa (Canada), îşi face prima apariţie TV în anul 1957, la doar 16 ani, cu primul său cântec, ce avea să devină un hit internaţional - "Diana". Acesta s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare şi l-a lansat pe Anka în muzica internaţională.

Anka s-a dovedit a fi nu numai un artist de mare succes, dar şi un compozitor de geniu, intrând în top 10 USA cu piese precum "You Are My Destiny", "Lonely Boy", "Put Your Head On My Shoulder", "Puppy Love", "My Home Town" si "Dance on Little Girl".

Pe lângă Spanka Music, propria companie, manageriată la început de tatăl său, printre reuşitele lui Anka au fost inclusiv apariţiile în mai multe pelicule, dintre care cea mai notabilă a apărut în 1962, drama "The Longest Day", pentru care a scris coloana sonoră şi a primit o nominalizare la premiile Oscar.

Anka a înregistrat 125 de albume, inclusiv 10 albume pentru pieţele japoneză, spaniolă, franceză şi italiană, cu cântece compuse pentru fiecare ţară în parte.

Paul Anka deţine drepturi de autor asupra a peste 900 de cântece - 130 dintre ele cu interpreţi precum Elvis Presley, Barbra Streisand, Linda Ronstadt şi Robbie Williams, dar şi pentru celebrele melodii "My Way", compusă pentru Frank Sinatra, sau "She's a Lady", a lui Tom Jones.

În 1970, Anka a ajuns din nou în topuri cu piese precum "Having my Baby", "One Man Woman, One Woman Man", "I Don't Like to Sleep Alone", "There's Nothing Stronger than Our Love" şi "Times of Your Life".

În 2005, Anka a primit Ordinul Canadei şi o stea pe Walk of Fame din Toronto.

Paul Anka a vândut peste 15 milioane de albume şi a avut trei single-uri no 1. în Billboard Hot 100. Paul Anka este şi coautor al piesei "This Is It", noul hit, lansat postmortem, al lui Michael Jackson, piesa fiind scrisă în 1983 de Anka şi Jackson.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite