Paţurcă va fi înmormântat lângă Florian Pittiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sicriul va fi adus în această după-amiază la sediul Asociaţiei 21 Decembrie, iar mâine Cristian Paţurcă va fi înmormântat la cimitirul Bellu deşi ultima dorinţă a artistului a fost să fie incinerat.

Preşedintele  Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş a declarat că astăzi, în jurul orei 13,00, sicriul va fi depus la sediul de pe strada Batiştei, iar mâine după-amiază Cristian Paţurcă va fi înmormântat în cimitirul Bellu. „Cel mai probabil, Cristian Paţurcă va fi înmormântat lângă Florian Pittiş şi Valeriu Sterian“, a spus Mărieş.

Ultima dorinţă a lui Cristian Paţurcă a fost ca după ce va muri să fie incinerat, iar cenuşa lui să fie presărată în scuarul de la Piaţa Universităţii.

Cristian Paţurcă a fost găsit săptămâna aceasta fără suflare în garsoniera sa. El suferea de mai mult timp de tuberculoză. A devenit celebru prin „Cântecele golanilor“, intonate de mii de oameni în Piaţa Universităţii, în 1990.

Cristian Paţurcă suferea de multe boli: ciroză, varice esofagiene şi TBC.

În 27 aprilie 2010, Cristian Paţurcă a primit Crucea Naţională „Serviciul Credincios - clasa a III-a", distincţie acordată de presedintele Traian Băsescu.

În decembrie 2010 a fost lansat ultimul CD al lui Cristian Paţurcă, pe care a înregistrat colinde în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite