Patru vile istorice de poveste: lumea din spatele proprietăţilor scoase la închiriere în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vilele istorice reprezintă o opţiune pentru închiriere pentru multe din companiile din industrii ca publicitate, avocatură sau consultanţă. Cum arată oferta de astfel de proprietăţi.

Casa Gheorghe Jitianu

Pe Strada Dinicu Golescu, într-o curte primitoare, umbrită de o iederă deasă se ridică o casă simbol pentru ce înseamnă rezistenţa spiritului. Este locuinţa generalului Gheorghe Jitianu şi a soţiei sale Maria. În prezent, clădirea cu 350 mp utili este scoasă integral la închiriere, prin intermediul Esop Consulting, la un preţ de 3.500 - 4.000 €/lună. 

Istoria proprietăţii începe în 1911, când familia Jitianu a cumpărat terenul. La acea dată strada era o fundătură (Fundătura Crepusculului) şi bulevardul nu exista, acesta fiind trasat abia după câţiva ani. În 1915 Gheorghe Jitianu, străbunicul proprietarului actual, a ridicat această clădire. Gheorghe Jitianu, militar de profesie, a luptat în Primul Război Mondial. “La acea dată, Gheorghe Jitianu era maior şi s-a ocupat de achiziţionarea tunurilor nemţeşti Krupp”, povesteşte Tudor Jitianu, moştenitorul imobilului.

    

image

Casa ridicata de Gheorghe Jitianu a fost, ca multe alte proprietăţi, naţionalizată de comunişti şi după un lung proces de retrocedare, care s-a întins pe 14 ani, familia a reuşit într-un final să o recupereze. Tudor Jitianu a restaurat imobilul şi a realizat modificări importante ale clădirii. Una dintre ele este transformarea podului într-o mansardă şi înălţarea coamei casei cu circa jumătate de metru pentru a mai putea să adauge un nou nivel locuinţei.

Citeşte pe wall-street.ro povestea din spatele altor trei vile istorice scoase la închiriere în Bucureşti 

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite