Patru cetăţeni străini, acuzaţi de fraudă cu alimente şi haine din Turcia şi China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sirian, un suedez şi doi iraqieni sunt acuzaţi de procurorii bucureşteni de evaziune fiscală şi fals în legătură cu mai multe importuri de produse alimentare şi îmbrăcăminte din Turcia şi China, fapte prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproape patru milioane de lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au formulat, marţi, propunere de arestare preventivă pentru evaziune fiscală, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, determinarea înmatriculării unor societăţi comerciale în baza unor acte constitutive false.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2010 – martie 2011, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, acuzaţii au efectuat mai multe importuri de produse alimentare şi de îmbrăcăminte din Turcia şi China pe care nu le-au declarat la autorităţile fiscale şi ulterior, au comercializat aceste produse fără a înregistra în contabilitate veniturile realizate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 3.970.733,51 lei.

Potrivit probelor existente la dosar, pentru a înfiinţa sau cesiona  cele 20 de societăţi comerciale inculpaţii s-au prezentat în faţa unor notari publici şi la Oficiul Registrului Comerţului, sub identităţi false ale unor cetăţeni portughezi sau danezi, şi au folosit paşapoarte falsificate pentru a legaliza documentele constitutive.

Tribunalul Bucureşti a dispus, miercuri, cercetarea în libertate a celor patru, cu interdicţia de a părăsi ţara. Procurorii au declarat recurs în cauză.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite