Pasajul subteran de la Piaţa Sudului, de pe hârtie, în şantier. Primăria Capitalei a atribuit proiectarea şi asistenţa tehnică pentru lucrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a atribuit lucrările de proiectare şi asistenţă tehnică pentru pasajul subteran de la Piaţa Sudului, în sectorul 4, potrivit anunţului publicat, ieri, pe site-ul de liciaţii publice.

Câştigătorul licitaţiei deschise este firma TECNIC Consulting Engineering, iar valoarea proiectului este de 1,76 milioane de lei. Atât lucrările de proiectare, cât si execuţia pasajului vor fi plătite din fonduri europene, fiind prima lucrare mare de infrastructură care nu se va plăti din bugetul local.

Firma câştigătoare va asigura, conform documentului de atribuire, „servicii de arhitectură; servicii de inginerie şi servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană şi servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică; servicii de testare şi analiză tehnică”.

Valoarea totală finală a contractului este de 1.766.744 lei, fără TVA. Proiectul va fi realzat prin fonduri europene, respectiv POR 2007-2013, Axa prioritară 2 "Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale si locale" domeniul major de intevenţie 2.1 "Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene şi străzi urbane - inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură".

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului va fi realizat pe direcţia Calea Văcăreşti - Niţu Vasile şi va avea circa 400 de metri lungime. În paralel cu pasajul rutier, în subteran, vor fi construite şi pasaje pietonale. "Cu această lucrare se va închide inelul median. Pasajul Basarab a fost realizat, iar bd. Tudor Vladimirescu reabilitat", a declarat şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, Mădălin Dumitru pentru HotNews. Lucrarea de infrastructură se estimează că va costa 25 milioane de euro.

Procedurile de accesare a fondurilor europene pentru proiecte publice au fost foarte greoaie, dosarul pentru finanţarea proiectului de la Piaţa Sudului a fost depus în 2010 şi încă nu este finalizat, a adăugat Mădălin Dumitru.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite