Pasajul Doamna Ghica va fi gata la finalul anului viitor. Explicaţia lui Nicuşor Dan pentru întârzierea de aproape un an şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termenul de finalizare avansat anterior de Primărie era de 5 mai 2021 Foto: Asociatia Pro Infrastructura Facebook
Termenul de finalizare avansat anterior de Primărie era de 5 mai 2021 Foto: Asociatia Pro Infrastructura Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, vineri, că lucrările propriu-zise pe şantierele din Prelungirea Ghencea şi de la Doamna Ghica ar putea începe la sfârşitul lunii iunie, menţionând că au fost virate în acest sens 10 milioane de lei către Trustul de Construcţii Metropolitane.

„În şedinţa de Consiliu de pe 2 iunie o să votăm proiectul de asociere cu Primăria Sectorului 2, astfel încât să putem să folosim şi banii pe care i-au alocat în bugetul pe 2021 pentru Doamna Ghica”, a mai spus Nicuşor Dan, citat de Hotnews.ro.

Întrebat care este termenul realist de finalizare la Doamna Ghica, primarul a estimat „sfârşitul anului viitor, probabil că sfârşitul toamnei”. 

Pasajul de la Doamna Ghica este la 40% stadiu de execuţie, structura de rezistenţă a pasajului şi devierea reţelelor de utilităţi fiind aproape gata. Lipseşte structura metalică (tablierul) deoarece contractul pentru furnizarea oţelului, încheiat pe 21 august 2020, a fost sistat din lipsa banilor.  Termenul de finalizare avansat anterior de Primărie era de 5 mai 2021. 

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Pasajului Doamna Ghica - Colentina cu Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti a fost semnat de PMB în mai 2019. Acesta vizează lucrările care presupun reconfigurarea circulaţiei pe Şoseaua Doamna Ghica şi construirea unui pasaj suprateran peste Şoseaua Colentina.

Lucrarea este executată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înfiinţate de fostul primar Gabriela Firea, iar valoarea contractului de execuţie este de circa 110 milioane lei fără TVA. Până acum s-au făcut plăţi de 21,844,358.77 lei fără TVA. 

Acestea sunt datele furnizate de Primăria Capitalei la finalul anului 2020, iar de atunci şantierul a fost închis.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite