Pasaj rutier subteran de 18 milioane de euro la Piaţa Presei Libere. Când vor începe lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Bucureşti(PMB) a pus în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal prin care se stabileşte cum va arăta pasajul rutier subteran de la Piaţa Presei Libere, potrivit Hotnews. În document se arată că pasajul va fi realizat pe un singur sens, dinspre DN1 spre şoseaua Kiseleff.

Pasajul va intra în subteran de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, va trece pe sub Piaţa Presei Libere, acolo unde se va bifurca, şi va ieşi pe şoseaua Kiseleff, în zona ştrandului Tineretului, şi pe bulevardul Mărăşti, imediat după cele două turnuri gemene de la Piaţa Presei.

„Zona Pieţei Presei Libere, datorită convergenţei unor fluxuri importante de vehicule şi pietoni şi a unor linii de transport public se numără printre zonele unde se manifestă disfuncţii majore. Având in vedere concluziile studiului de circulaţie se propune realizarea unui complex subteran compus din pasaj rutier pe relaţia Şoseaua Bucureşti-Ploieşti-Bd. Kiseleff cu ramificaţie pe Bd. Mărăşti(Piaţa Montreal) şi pasaj pietonal cu rol de nod intermodal de transport public. Pasajul pietonal va realiza subtraversarea pieţei pe orice direcţie si va asigura legătura dintre staţiile de transport public de suprafaţă cu staţia magistralei 6 de metrou“, se arată în expunerea de motive a proiectului. 

Reprezentanţii municipalităţii au spus că prin realizarea acestui proiect se asigură îmbunătăţirea infrastructurii, reabilitarea şi mărirea capacităţilor reţelelor publice edilitare, dar şi creşterea performanţei transportului public. „Se urmăreşte totodată realizarea unor spaţii publice de calitate corespunzător dimensionate pentru deservirea fluxurilor pietonale“, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Sorin Oprescu a declarat că lucrările vor începe în acest an

Potrivit hotnews, edilul Capitalei a declarat că lucrările de la Pasajul de la Piaţa Presei vor începe în decursul acestui an, iar în buget ar fi prevăzuţi 15 milioane de lei din cei 18 milioane de euro, atât cât costă lucrarea.

PMB a făcut deja licitaţie pentru construirea pasajului rutier, contractul în valoare de aproximativ 18 milioane de euro fiind atribuit SC Apolodor Demolări, Eurovia Construct International, TEHCON & Edilitare şi Infrastructură şi SC Consitrans SRL, pe 8 mai 2011.

Filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor  a cerut Ministerului Culturii, în anul 2011, clasarea bulevardelor Kiseleff şi Aviatorilor ca monumente istorice. Cererea a fost respinsă, iar ministerul a aprobat doar construirea a două pasaje subterane de la Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Presei Libere. Dacă Ministerul Culturii ar fi aprobat clasarea celor două bulevarde, construirea pasajelor nu ar mai fi fost posibilă.

Pe aceeaşi temă:

Peste un milion de metri cubi de apă au fost transportaţi prin sistemul de canalizare al Capitalei

Asociaţia ”Salvaţi Bucureştiul” a câştigat un proces în numele Primăriei Generale. Municipalitatea risca să plătească despăgubiri de 1,7 milioane de euro

ONG-urile care vor fonduri europene pentru proiectele pe resurse umane rulate în parteneriat cu PMB mai au 5 zile la dispoziţie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite