Parcul Sticlăriei din Bucureşti se redeschide după 30 de ani în care a stat în paragină: „Era o mizerie de nedescris”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook/Radu Mihaiu
Foto Facebook/Radu Mihaiu

Parcul Sticlăriei din Sectorul 2 se redeschide la finalul acestei săptămâni, după ce timp de aproape 30 de ani a stat în paragină şi a devenit o groapă de gunoi. Primăria Sectorului 2 a curăţat mizeria şi a amenajat minimal zona care a atras multe specii de păsări şi animale, fiind acum o „a doua deltă” a Capitalei, după Parcul Natural Văcăreşti.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus că intervenţiile s-au făcut în aşa fel încât habitatele acestora să fie deranjate.Acesta a fost a spus că a fost adus iluminat public, s-au pus câteva bănci, dar parcul nu are alei betonate sau pavate, nici locuri de joacă cu tartan sau spaţii pentru câini, aşa cum ne-am obişnuit până acum, ci este un mai parc natural.

„Au fost multe discuţii despre refacerea acestui parc, au fost tot felul de proiecte. Lucrările au început după discuţii lungi, cu multe ONG-uri, şi am decis o intervenţie minimalistă. Am zis că nu vrem să betonăm, că nu vrem să punem pavele, că nu vrem să punem loc de joacă.

Am spus că vrem să fie un parc altfel decât s-a făcut până acum în Bucureşti pentru că avem nevoie de diversitate şi aici e un ecosistem extraordinar, avem tot felul de păsări, gâze, care nu există în alte locuri din Bucureşti. Am vrut să le păstrăm şi atunci intervenţia a fost una minimalistă, am vrut să păstrăm cât se poate de natural acest loc, în aşa fel încât oamenii să vadă natura în oraş.

Ne-am inspirat puţin şi din Delta Văcăreşti şi nu am vrut să betonăm malurile lacului sau aleile”, a explicat primarul Radu Mihaiu pentru HotNews.ro.

Lucrările parcului au început în vară, iar acesta va fi deschis vineri, 22 octombrie.

„Era o mizerie de nedescris. De 30 de ani devenise o groapă de gunoi, toată lumea arunca aici gunoaie şi deşeuri, cred că acum 3 ani s-a găsit şi un cadavru în lac, a fost o zonă abandonată pe care mă bucur să o redăm cetăţenilor.

Au fost refăcute aleile cu pietriş, am încercat să aducem nişte bănci care să se încadreze în peisaj, curăţenia ne-a costat foarte mult, am avut de scos tone de mizerie, peste 100 de camioane de gunoi am scos. Costurile totale sunt undeva la 3,4 milioane lei.”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite