Parcul Floreasca, pe urmele Bordeiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă a lui Omar Hayssam vrea să construiască un hotel cu 18 etaje pe locul patinoarului

Primăria Sectorului 1 a primit o solicitare pentru eliberarea autorizaţiilor necesare construirii unui hotel cu 18 etaje pe locul patinoarului Floreasca.
Primarul Andrei Chiliman a cerut Primăriei Capitalei să suplimenteze bugetul pe care tocmai l-a aprobat şi să aloce încă 100 milioane de euro pentru exproprieri de utilitate publică în cazul parcurilor Bordei şi Floreasca. "Avem probleme cu Floreasca, care a ajuns prin privatizare, prin firma IAPID, în mâinile lui Omar Hayssam. A venit la noi o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui hotel cu 18 etaje, adică aproape 70 metri înălţime. Dacă hotelul se construieşte, practic parcul va fi anexat acestuia, indiferent de ce spun unii sau alţii", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Ca urmare, Primăria Sectorului 1 i-a cerut primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, să salveze cele aproape cinci hectare din cele două parcuri. "Dacă vrem să salvăm parcurile, trebuie să facem exproprieri. Proprietarilor să li se dea contravaloarea terenurilor, nu a construcţiilor pe care aceştia doresc să le facă", a precizat Andrei Chiliman. El sugerează Primăriei Capitalei să ia rapid o decizie în acest sens şi să modifice bugetul pentru exproprieri sau să angajeze un împrumut. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci Bucureştiul riscă să rămână fără niciun patinoar. "Cel de la 23 August este doar pentru competiţii şi este în pericol să îi cadă acoperişul, iar cel de la Floreasca va fi al celor de la IAPID, care pot să facă orice cu el", a declarat Chiliman.

Chiliman, nemulţumit de colaborarea cu Primăria mare
Edilul de la 1 este nemulţumit de comunicarea cu omologii de la Capitală. "Primăria Sectorului 1 nu este deloc consultată atunci când cei de la Capitală au vreun proiect în acest sector. Se iau deciziile şi abia apoi ne sunt spuse şi nouă, dacă nu le aflăm înainte din presă", susţine Andrei Chiliman. Aşa se întâmplă şi în cazul garajelor Leonida. Pe lista de proiecte pe care consilierii urmează să le aprobe în şedinţa de joi se află şi unul în care municipalitatea cere guvernului să îi dea în administrare garajele Leonida, din bd. Gh. Magheru nr. 28-30, aflate în administrarea RA-APPS.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite