Parcul a fost închis în primăvară pentru modernizare peisagistică şi arhitecturală, cum spune pe panourile afişate la intrările parcului.

Suma de 18 milioane euro, în principal bani europeni, destinată acestei lucrări pare astronommica, fiind vorba de înlocuirea florilor, bordurilor şi gazonului.

A trecut vara şi lucrările avansează în paşi de melc, fiind vorba şi de sursele de finanţare, constructorul a cerut în avans 7 milioane de euro, fără facturi sau rapoarte de lucrări justificative, fapt ce a stârnit o furtună în Consiliul Local.

Surpriza abia acum apare.

Pe zeci de mii de metri pătraţi au fost tăiaţi sute de arbori cu vechime, făcând locul la sute de metri de fundaţii şi schele metalice, pe spaţiul verde, pe latura parcului care duce la Piaţa Moghioroş.

Destinate în mod evident spaţiilor comerciale, construcţiile lipsesc parcul de iarbă, copacii, florile şi gazonul specific parcurilor, pentru a face loc standurilor comerciale, posibil un engros de produse diverse.

Mai multe întrebări se ridică.

Au construcţiile din Parcul Moghiros toate avizele necesare?

A fost respectată legea spaţiilor verzi, care spune că nu este permisă deturnarea acestora pentru construcţii civile sau comerciale, Bucureştiul fiind una dintre cele mai sărace capitale europene în spaţii verzi?

Cine este proprietarul noilor construcţii apărute în Parcul Moghioroş?

Au fost consultaţi cetăţenii, dacă sunt de acord cu astfel de transformări, sau sunt buni doar când trebuie să acorde votul unei formaţiuni politice?

Primarul Rareş Mănescu şi-a informat alegătorii care l-au votat cu entuziasm asupra schimbării destinaţiei unei mari suprafeţe din parcul lor, al cetăţenilor, nu al primarului sau al Primăriei? Unde şi când?

Îl somez pe primarul Rareş Mănescu să răspundă public la aceste întrebări şi la altele, ce pot să apară în urma dezbaterii, altfel voi iniţia, împreună cu un grup de cetăţeni, manifestaţii, sesizări ale organelor de anchetă penală, ale autorităţilor care au în grijă păstrarea mediului, până când vom obţine anularea lucrărilor privind construcţiile comerciale din parcul Moghioroş.