Parcarea cu plata prin SMS, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul pilot care ar pemite plata parcării cu un simplu SMS şi care ar fi trebuit să înceapă de la 1 ianuarie mai are de aşteptat până să fie pus în practică în Capitală.

Administraţia Străzilor a decis să organizeze o achiziţie directă pentru alegerea firmei care va fi partener în derularea proiectului. Astfel, acesta „va fi pus în aplicare imediat după deschiderea ofertelor trimise de cei interesaţi de implementarea acestui proiect pilot“, după cum se arată într-un răspuns care ne-a fost transmis de instituţie. Un număr de cinci firme au transmis oferte. 

Proiect pilot

Proiectul a fost lansat de Primăria Capitalei la sfârşitul lunii noiembrie 2011. Partenerul iniţial al proiectului era compania de telefonie mobilă Vodafone, care de altfel a şi avut iniţiativa derulării acestuia.

Pentru început, proiectul va fi implementat la parcarea din Piaţa George Enescu, în care sunt amenajate aproape 100 de locuri, urmând ca, în funcţie de rezultatele obţinute, să fie extins şi în celelalte parcări publice administrate de Primăria Capitalei. Proiectul pilot va dura trei luni.

Pentru a plăti parcarea, şoferii vor trebui să trimită un SMS cu numărul de înmatriculare a autovehiculului, iar ulterior vor primi un mesaj de confirmare prin care vor fi informaţi cu privire la contravaloarea taxei pe care o au de achitat şi a timpului până la care este permisă staţionarea. Cu cinci minute înainte de expirarea timpului de parcare, ei vor primi, de asemenea, un SMS prin care vor fi atenţionaţi cu privire la aceasta. Preţul unui tichet de parcare prin SMS va fi anunţat după desemnarea câştigătorului achiziţiei directe.

La ce ia provincia faţa Capitalei: plata parcării, transportul public, pistele de biciclete şi promovarea turismului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite