Pagubă de patru milioane de lei pe lună, la Poşta Română. Motivul: nerespectarea dreptului exclusiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că Poşta Română are drepturi exclusive de a presta, până la 31 decembrie 2012, servicii poştale, acest lucru nu se respectă, patru milioane de trimiteri poştale sub 50 de grame fiind expediate lunar de alte firme.

Astfel, Poşta Română pierde lunar circa patru milioane de lei din cauza nerespectării de către alte firme a dreptului exclusiv. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă de către unul dintre asociaţii operatorului de profil Postmaster, Mihai Bălaj.

"Din calculele noastre, circa patru milioane de trimiteri poştale sub 50 de grame sunt expediate lunar de alte firme, care încalcă astfel un drept exclusiv al Poştei Române, care expiră la 31 decembrie 2012. La un tarif de un leu, suma pe care operatorul naţional poştal o pierde lunar se ridică la patru milioane de lei. În plus, aceste pierderi au loc în zona urbană, unde Poşta Română este eficientă", a spus Bălaj.

Poşta Română nu are însă exclusivitate pentru toate tipurile de timiteri poştale. Este vorba despre servicii poştale având ca obiect trimiteri de corespondenţă, indiferent dacă livrarea acestora este accelerată sau nu, cu o greutate mai mică de 50 g şi pentru care se percepe un tarif mai mic de 2 lei. Serviciul constă în colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor de corespondenţă interne şi distribuirea trimiterilor de corespondenţă expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia.

Măsuri luate de ANCOM

Ministerul Comunicaţiilor şi autoritatea de reglementare în comunicaţiivor transmite autorităţilor şi instituţiilor statului o scrisoare de informare cu privire la drepturile exclusive ale Poştei Române, cerând rezilierea acordurilor care încalcă legislaţia.

De altfel, anul trecut şi anul acesta, ANCOM a aplicat şase amenzi unor societăţi care au încălcat dreptul exclusiv al Poştei. Acestea sunt TCE Post SRL, Associated Group Communications SRL, Total Post Services SRL, Direct Post Services SRL, Cargo Serv Post SRL şi Did Rapid Curier Târgu Mureş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite