Calea Împăratului

Calea Împăratului

Dacă nu aţi reuşit să ajungeţi să vizionaţi "Calea Împăratului", un film despre ciclul de viaţă: naştere, reproducere şi moarte a pinguinilor imperiali din Antarctica, mai aveţi încă

RADAR

RADAR

şos. Bucureşti-Ploieşti, Bd. Gloriei, Bd. Lacul Tei, şos. Pantelimon, Bd. Camil Ressu, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Alexandru Obregia, Splaiul Unirii, Calea 13 Septembrie, şos. Antiaeriană.

Nu am avut nici un moment naivitatea de a crede că indivizii care compun astăzi Curtea Constituţională a României, în frunte cu dl. Valer Dorneanu, iconul slugărniciei politice şi al încatenării cu PSD, partidul care l-a făcut om şi l-a miluit cu vreo trei sau patru pensii speciale, se vor ruşina în vreun fel pentru felul în care au procedat în cazul Laura Codruţa Kövesi şi în tot ceea ce a urmat după.

acum 21 zile · comentarii (85)

Virusul care a apărut la finalul anului 2019 nu este o „lebădă neagră”, dar nici n-a trecut ca gâsca prin apă. A provocat o reacţie în lanţ, care s-a manifestat în progresie geometrică, afectând întreaga planetă. Imaginea de ansamblu a situaţiei globale este compusă (şi) din evenimentele de mai jos:

acum 22 zile · comentarii (14)

Într-o legaleză bombastică şi diareică, aşa cum numai semidocţii pot produce, nişte capoate vişinii de la Curtea Constituţională au hotărât acum doi ani, printr-o decizie negociată la veceu, că ministrul Justiţiei are „dreptul discreţionar” de a-i demite pe procurorii care nu-i convin. Peste această decizie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a venit marţi şi a făcut exact ce trebuia: a tras apa.

acum 22 zile · comentarii (132)

Planurile preşedintelui Igor Dodon privind intrarea în campania pentru cucerirea unui nou mandat prezidenţial, chiar dacă pentru unii par evidente, totuşi nu sunt oficial confirmate. Dar, cum scrie la carte, a început pregătirea pentru un asemenea moment şi este chiar semnificativ este modul în care, într-un interviu pentru TASS, el îşi prezintă principalul său argument politic.

acum 22 zile · comentarii (4)

Trăim în România, ţara unde legile se aplică discreţionar, după sintagma ”Aşa vreau eu!” Cetăţenii simpli sunt doar buni de plată. La ce să te aştepţi din partea unor instituţii menite să aplice legile, să apere ordinea şi liniştea publică, să asigure siguranţa cetăţenilor, să combată infracţionalitatea, criminalitatea când în rândurile ei, chiar la vârf, unii dintre şefi se comportă ca infractorii? Ce să înveţe aceşti tineri de la ei?

acum 22 zile · comentarii (14)

Deciziile de ieri ale CCR, luate cu unanimitate de voturi (inclusiv ale judecătorilor Livia Stanciu şi Simina Tănăsescu), complică teribil răspunsul la întrebarea din titlu. Nu sunt jurist şi nu voi intra într-o dezbatere privind cine ce dreptate are. Încerc doar să anticipez ce ne aşteaptă după data de 15 mai, când expiră Starea de Urgenţă şi intră în vigoare Starea de Alertă.

acum 22 zile · comentarii (13)

Câţi dintre noi am avut ocazia să trăim un eveniment sau să întâlnim o persoană care ne-a schimbat radical viaţa, fie în bine, fie în rău? Dacă evenimentul a fost unic, imposibil de prezis şi a avut un impact deosebit asupra noastră, atunci am avut de-a face cu o Lebădă Neagră - scrie Nassim Nicholas Taleb, în cartea sa „Lebăda Neagră. Impactul foarte puţin probabilului“.

acum 22 zile · comentarii (14)
Postari Recente