Slăbiţi în centimetri!

Slăbiţi în centimetri!

este un pachet care remodelează silueta şi în urma căruia veţi fi nevoite să vă schimbaţi garderoba", spune Eli Tănăsoiu, manager la "Victoria Slim" (şos. Mihai Bravu nr. 27, zona Obor,

Cercetarea de arhivă, coroborată cu unele informaţii din memorialistica publicată recent sau cu documente din arhive de familie, au condus la reconstituirea, în măsura dovezilor identificate până acum, a istoriei parcelării, proprietarilor sau chiriaşilor, a creatorilor proiectelor de arhitectură şi antreprizelor de construcţie.

acum 11 zile · comentarii (4)

Circul de cinci ani cu tramvaiul prin Bucureşti. Am văzut de toate, unele mai bune, altele mai rele. La început m-am crispat, apoi m-am relaxat, am aflat care sunt orele la care stai într-un picior şi orele la care îţi găseşti un loc liber, care sunt acele părţi ale traseului în care n-are importanţă cum îţi ţii geanta şi care-s momentele în care trebuie să-ţi protejezi portofelul.

acum 20 zile · comentarii (28)

Am văzut acum câţiva ani o femeie căreia i-a fost smuls un cercel din ureche. A rămas efectiv însângerată în tramvai, în timp ce hoţul a coborât în fugă şi dus a fost. Am auzit şi de telefoane furate din mână, în staţie, în timp ce tramvaiul stătea să plece, dar de un timp am avut impresia că incidentele astea sunt din ce în ce mai rare. M-am relaxat.

acum 26 zile · comentarii (45)

În urmă cu două săptămâni, sătulă de groapa de gunoi în formare dintr-o oarecare staţie de tramvai de la marginea Bucureştiului (Şoseaua Fabrica de Glucoză, pentru cunoscători), am decis să scriu instituţiilor abilitate să rezolve această problemă.

acum 2 luni · comentarii (14)

Traficul din Bucureşti a scăpat de sub control. Este probabil laitmotivul ultimilor doi ani, de când Gabriela Firea a preluat conducerea capitalei. Am prezentat anterior o serie de soluţii pentru creşterea mobilităţii bucureştenilor, printre care se afla şi creşterea taxei pentru locurile de parcare.

acum 2 luni · comentarii (2)

O doamnă cu mai multe plase urcă în tramvai la Obor. Priveşte în jurul ei făcându-şi un calcul: oare cine ar putea să-i ofere un loc? Aşa cum se întâmplă în mod normal, răspunsul ar fi: nimeni. Femeia preferă să-şi rezolve singură problema, pune mâna pe cea mai apropiată fată care stă pe scaun şi o ridică frumuşel de mână, sugerându-i să facă paşi.

acum 2 luni · comentarii (29)

„Ăia doi sunt morţi deja“. Ăsta-i primul lucru pe care-l auzi când deschizi geamul seara. Îl deschizi ca să aeriseşti încăperea, dar de fapt oraşul intră peste tine, cu corpul lui gras şi murdărel, cu glasului lui din toate vocile pământului. „Mă, ce facem cu ăştia, unde îi ducem? Îi lăsăm aici, Gogule? Ăsta ştiu ce e, da' ăsta ce-o fi?“

acum 2 luni · comentarii (8)

Caut nişte fotografii cu Terasa Fericirii. Am răscolit toate folderele, bucată cu bucată, şi am găsit terasa în toată splendoarea ei, de-a lungul anotimpurilor. Ba e bătută de vânturi şi plină de frunze uscate, ba e ascunsă sub zăpadă, ba e plină de oameni, umbrelele sunt ba deschise, ba închise, ba pare un spaţiu imens, ba o curte interioară măruntă, în care încap câteva suflete şi o ladă de bere.

acum 3 luni · comentarii (17)
Postari Recente