Întreruperi de curent

Întreruperi de curent

Electrica Muntenia va întrerupe azi alimentarea cu energie electrică, în Bucureşti, în următoarele zone: Între orele 8.00 şi 18.00, pe străzile Neajlovului, Garofiţei, Steluţei, Elocinţei,

În urmă cu două săptămâni, sătulă de groapa de gunoi în formare dintr-o oarecare staţie de tramvai de la marginea Bucureştiului (Şoseaua Fabrica de Glucoză, pentru cunoscători), am decis să scriu instituţiilor abilitate să rezolve această problemă.

luna trecuta · comentarii (14)

Traficul din Bucureşti a scăpat de sub control. Este probabil laitmotivul ultimilor doi ani, de când Gabriela Firea a preluat conducerea capitalei. Am prezentat anterior o serie de soluţii pentru creşterea mobilităţii bucureştenilor, printre care se afla şi creşterea taxei pentru locurile de parcare.

acum 2 luni · comentarii (2)

O doamnă cu mai multe plase urcă în tramvai la Obor. Priveşte în jurul ei făcându-şi un calcul: oare cine ar putea să-i ofere un loc? Aşa cum se întâmplă în mod normal, răspunsul ar fi: nimeni. Femeia preferă să-şi rezolve singură problema, pune mâna pe cea mai apropiată fată care stă pe scaun şi o ridică frumuşel de mână, sugerându-i să facă paşi.

acum 2 luni · comentarii (29)

„Ăia doi sunt morţi deja“. Ăsta-i primul lucru pe care-l auzi când deschizi geamul seara. Îl deschizi ca să aeriseşti încăperea, dar de fapt oraşul intră peste tine, cu corpul lui gras şi murdărel, cu glasului lui din toate vocile pământului. „Mă, ce facem cu ăştia, unde îi ducem? Îi lăsăm aici, Gogule? Ăsta ştiu ce e, da' ăsta ce-o fi?“

acum 2 luni · comentarii (8)

Caut nişte fotografii cu Terasa Fericirii. Am răscolit toate folderele, bucată cu bucată, şi am găsit terasa în toată splendoarea ei, de-a lungul anotimpurilor. Ba e bătută de vânturi şi plină de frunze uscate, ba e ascunsă sub zăpadă, ba e plină de oameni, umbrelele sunt ba deschise, ba închise, ba pare un spaţiu imens, ba o curte interioară măruntă, în care încap câteva suflete şi o ladă de bere.

acum 3 luni · comentarii (17)

Au făcut o stea din flori galbene în spaţiul verde din intersecţie. Trecem pe lângă ea dimineaţa în tramvaiele infecte şi ar trebui să ne simţim mai bine. Steaua de flori are menirea să te trezească la viaţă, să îţi spună: „Hei, chiar dacă lucrurile nu stau prea bine în general, uită-te totuşi la noi cât de drăguţe suntem, hei!, e clar că vor veni şi vremuri mai bune“.

acum 4 luni · comentarii (11)
Postari Recente