Razie de proporţii în Bucureşti – Poliţiştii au verificat peste 720 de autovehicule, au legitimat 890 de persoane şi au aplicat amenzi în valoare de peste 20.500 de lei

Razie de proporţii în Bucureşti – Poliţiştii au verificat peste 720 de autovehicule, au legitimat 890 de persoane şi au aplicat amenzi în valoare de peste 20.500 de lei

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 40 de filtre în diferite puncte din oraş, iar 200 de poliţişti au verificat peste 720 de autovehicule, au legitimat 890 de persoane şi au aplicat amenzi în valoare de peste 20.500 de lei.

Elcen: Se pierd 2.200 de tone de apă fierbinte pe oră prin găurile din conductele din Bucureşti. Reacţia PMB

Elcen: Se pierd 2.200 de tone de apă fierbinte pe oră prin găurile din conductele din Bucureşti. Reacţia PMB

Fără lucrări de reparaţii, reţeaua operată de Termoenergetica a ajuns la pierderi de 2.200 de tone de apă fierbinte pe oră, în pământ prin găurile din conducte, arată producătorul de energie electrică şi termică Elcen, într-un comunicat, afirmând că datoriile pe care le are de încasat de la Termoenergetica au ajuns la 400 milioane de lei, situaţie ce pune în pericol furnizarea agentului termic în sezonul rece viitor.

Un război surd are loc în Siria în această perioadă în care trupele ruse şi americane au intrat în contact şi în confruntări directe în numeroase zone pe teren. Flancaţi de companiile militare private controlate de GRU şi de trupele guvernamentale siriene, ruşii au declanşat o campanie de şicanare şi atacuri directe asupra trupelor americane din nord-estul Siriei, pe care doresc să le împingă afară din Siria.

acum 23 zile · comentarii (43)

Succesul guvernului Orban de la finele acestui august trebuie citat în manualele anticorupţie. Deşi, dacă mă gândesc mai bine, într-un singur manual anticorupţie, cel în bruxeleză, pus pe coloana din dreapta (pe stînga – premierul bulgar Borisov, căruia trebuia să i se ridice MCV-ul anul ăsta şi teancul de euro de pe noptieră cu care a fost filmat de atunci). Că în restul lumii ce s-a petrecut la Bucureşti nu e de fapt aşa de original.

acum 24 zile · comentarii (0)

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului liberal a rămas un act ratat, o înfrângere tehnică, din lipsă de cvorum pentru PSD. Politic, spectacolul a fost gândit pentru congresul social-democraţilor, dar odată îndeplinit scopul, alegerea lui Marcel Ciolacu în fruntea partidului, moţiunea devenise un lest de care social-democraţii aveau nevoie să se debaraseze cu pierderi cât mai mici de imagine.

acum 24 zile · comentarii (67)

PSD şi-a mai bătut un cui în propriul coşciug. Nimeni nu l-a obligat să depună o moţiune de cenzură în actualul context sanitar, economic, politic. Faptul că liderii PSD n-au fost capabili să evalueze şansele unei moţiuni de cenzură acum spune multe despre capacitatea de analiză politică a actualei conduceri a PSD. La ce să ne aşteptăm dacă ar câştiga alegerile locale şi/sau parlamentare?

acum 24 zile · comentarii (26)

Ştiaţi că până în 2028 73% dintre companii vor avea echipe care lucrează remote? Cel puţin asta susţin cei de la Upwork. Însă în condiţiile în care oamenii sunt fiinţe sociale cărora izolarea nu le face tocmai bine, mă întreb cum vor aborda companiile subiectul motivării echipelor remote. Eu am testat deja câteva metode pe care le-am descris mai jos.

acum 24 zile · comentarii (0)

La sfârşitul săptămânii trecute, Academia Română a emis un comunicat de presă cu titlul „Implementarea reţelei 5G şi posibilele probleme de sănătate publică”. În acest comunicat se arăta că „Academia Română îşi manifestă preocuparea faţă de consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice”.

acum 24 zile · comentarii (44)

Există câteva adrese pe net care colecţionează de ceva timp fotografii prezentând „intrările secrete“ sau, mai corect spus, „intrările discrete“ şi coordonatele lor de localizare din instituţii guveranmentale care beneficiază de cel mai înalt nivel de securitate imaginabil.

acum 24 zile · comentarii (11)

Se numea Oruç / Aruj, era dintr-o familie cu mai mulţi fraţi cu apucături de băieţi strângători - ceea ce pe mare se numeşte piraterie - mai cunoscut şi sub numele de Baba Oruç / Barbarossa / Barbă Roşie. Johnny Depp ştie de ce. S-a născut în Lesbos, în vremea când Ştefan cel Mare se pregătea să le tragă o bătută otomanilor prea insistenţi la nord de Dunăre.

acum 24 zile · comentarii (4)

În mijlocul sezonului turistic, Parcul Natural Bucegi este asaltat în fiecare weekend de mii de turişti. Este un bun prilej pentru administraţia Parcului Natural Buşteni de a realiza un venit frumuşel prin taxa de acces în parc, respectiv 10 lei / persoană. Din păcate turiştii află repede că turismul montan local nu este la înălţime. În ciuda numărului foarte mare de vizitatori, pe platoul Bucegilor nu există toalete sau parcări amenajate.

acum 24 zile · comentarii (5)
Postari Recente