FOTOGALERIE O avere la păcănele: cum a câştigat un bucureştean 90.000 de euro cu 300 de lei şi de câţi ani joacă la „cazinourile electronice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşteanul a fost premiat, joi, la agenţia de pariuri din Capitală FOTO Eduard Enea
Bucureşteanul a fost premiat, joi, la agenţia de pariuri din Capitală FOTO Eduard Enea

Bucureşteanul Francisco (40 de ani) a câştigat la începutul săptămânii circa 90.000 de euro după ce a jucat în jur de 300 de lei la aparatele mecanice de noroc dintr-o agenţie din Capitală. Ieri, premiul i-a fost înmânat de Ion Oncescu, campion mondial la skandenberg.

În casele de pariuri unii împătimiţi ai jocurilor de noroc îşi ruinează vieţile, iar alţii câştigă cât să trăiască doar din asta. Alţii îşi petrec timpul în „cazinourile electronice“ doar de plăcere. Francisco, un bucureştean în vârstă de 40 de ani, joacă la păcănele de ani întregi şi el însuşi a investit o avere în aparatele mecanice, după cum povestesc şi „colegii“ lui din sala de jocuri. Luni, norocul i-a surâs şi a pus mâna pe marele pot: 90.000 de euro. Cu toate acestea, după ce îşi va achita taxele şi impozitele către stat, Francisco va rămâne cu aproximativ 67.000 de euro.

Bărbatul, agent imobiliar, se declară un jucător vechi la păcănele şi povesteşte că prima dată a intrat într-o casă de pariuri când avea 14 ani.

300 de lei, miză de Mega Jackpot

De cele mai multe ori, banii pe care îi alocă jocurilor de noroc sunt investiţi în aparatele de tip slot-machine, adică la păcănele. Aşa a făcut şi luni, atunci când timp de două ore şi-a testat norocul într-o agenţie din zona Iancului din Capitală.

După nenumărate încercări, monitorul aparatului la care juca s-a blocat, beculeţele care îl decorează au început să lumineze, iar alte 213 aparate din România, conectate cu cel din agenţia bucureşteană, au anunţat simultan că premiul cel mare a fost câştigat.

„Am sărit în sus de bucurie şi l-am sunat prima dată pe finul meu. N-a fost nevoie să-i anunţ eu pe băieţii de aici, au aflat toţi şi au început să mă sune să mă felicite“, povesteşte încântat norocosul bucureştean.
Acesta spune că nu este pentru prima dată când îl loveşte norocul, pentru că în urmă cu doi ani, un alt aparat din aceeaşi agenţie i-a băgat în buzunar circa 6.000 de euro, ce-i drept, o sumă mult mai mică decât premiul încasat acum.

Fiica, beneficiara premiului

Cei 90.000 de euro câştigaţi, spune pariorul, vor ajunge într-un cont trecut pe numele fiicei lui în vârstă de patru ani. „Toţi banii îi pun pe numele ei, aşa i-am promis“, adaugă bărbatul. Asta după ce, iniţial, s-a gândit să-i investească în agricultură.

Francisco spune că banii nu îi vor afecta modul de viaţă în niciun fel şi că va continua să joace şi de acum înainte, cu speranţa că va pune din nou mâna pe marele premiu.

Banii au intrat în posesia norocosului chiar în casa de pariuri în care i-a câştigat şi au fost aşezaţi cu mare grijă într-o valiză. Apoi, o parte dintre aceştia au fost verificaţi de câştigătorul entuziasmat, sub privirile a zeci de curioşi şi de cunoscuţi. Valiza cu bani i-a fost înmânată câştigătorului de campionul mondial la skandenberg Ion Oncescu.

Ieri, atunci când Francisco a intrat în posesia banilor, în faţa aparatului care i-a adus marele premiu bucureşteanului, se formase un şir lung de pariori care sperau să calce pe urmele colegului, după cum povesteau chiar ei.

„Joc des aici, la aparatul ăsta. Am venit şi azi să încerc să dau lovitura, după lovitura dată de colegul meu“, spune un tânăr entuziasmat de faptul că ar putea fi următorul norocos. Băiatul povesteşte că a câştigat şi el de câteva ori, dar sumele nu au fost foarte mari, ajungând la maximum 500 de lei.

Zece superpremii pe an

În ceea ce priveşte Mega Jackpot-ul, premiul câştigat de pariorul bucureştean, acesta este vârful unui sistem în care sunt incluse 214 aparate de tip slot-machines conectate în reţea, iar posibilul câştig se cumulează de la toate aparatele, generând astfel sume uriaşe, care pornesc întotdeauna de la 200.000 de lei.

În ultimii trei ani, de când a fost creat acest sistem, s-au dat 30 de premii în valoare de peste două milioane de euro, iar în acest an, în Capitală au existat patru câştigători, în timp ce alte patru premii au fost date în alte oraşe
ale ţării. 

Profilul jucătorului

Conform unui studiu realizat la iniţiativa Romslot – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi, 92 % din jucătorii la păcănele din România sunt bărbaţi, au o vârstă medie de 29 de ani şi au un venit mediu lunar de circa 1.200 de lei. 

Aceştia asociază păcănelele cu beneficii precum socializarea, distracţia, relaxarea şi petrecerea timpului liber şi mai puţin cu riscul şi adrenalina, motiv pentru care vin în sălile de joc însoţiţi de prieteni. 

Acelaşi studiu, realizat în perioada octombrie-noiembrie 2012, mai arată că printre criteriile de alegere a sălilor de joc se numără apropierea de casă, atmosfera plăcută, recomandarea prietenilor, obişnuinţa, posibilitatea participării la mai multe tipuri de joc, dar şi premiile de tip jackpot.

În România sunt peste 400 de companii care încearcă să menţină vie pasiunea jucătorilor. Astfel, la nivelul ţării există aproximativ 54.000 de aparate. Conform statisticilor internaţionale, alte ţări europene înregistrează un număr de aparate mai mare decât cel din România, raportat la populaţia ţării.

De exemplu, în Italia numărul acestora se ridică la peste 350.000, la o populaţie a ţării de 3 ori mai mare, iar în Spania sunt înregistrate aproape 240.000 de aparate, la o populaţie a ţării de aproximativ 2,3 ori mai mare. În Cehia, ţară a cărei populaţie este puţin peste jumătate din cea a României, sunt înregistrate peste 63.000 de aparate. 

Pe aceeaşi temă:

Bucureşteanul care trăieşte din pariuri. Suma-record: 30.000 de lei în două zile

O reţea de agenţii de pariuri din Capitală, cercetată pentru evaziune fiscală

Pariurile sportive, afaceri „vicioase” şi foarte bănoase

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite