Orient Express ajunge în Gara de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul tren Orient Express, care circulă pe ruta Paris - Istanbul şi ajunge în România o dată pe an,soseşte, astăzi, în jurul orei 14.00, în Gara de Nord din Bucureşti, după o oprire în Sinaia.

Trenul Orient Express a intrat în România noaptea trecută prin vama Curtici şi în această dimineaţă a ajuns la Sinaia, unde călătorii au vizitat castelul Peleş, care se află în circuitul Orient Express încă de la prima cursă, din 1883.

Trenul va ajunge în Capitală în această după-amiază, pasagerii urmând să îşi petreacă noapte la Hotelul Hilton, potrivit Mediafax. De asemenea, în scurta oprire în Bucureşti, turiştii vor face un scurt tur al oraşului.

Trenul Orient Express va pleca din Bucureşti marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, va trece prin Bulgaria şi va ajunge la Istanbul miercuri.

Cel mai ieftin bilet pentru o călătorie cu Orient Express-ul este de 6.580 de euro, conform sursei citate.

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanţă lungă, pentru pasageri, care a fost iniţial operată de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internaţională de Vagoane de Dormit).

Deşi originalul Orient Express a fost o simplă linie feroviară internaţională, numele acestuia a devenit, în timp, sinonim cu călătoria de lux. Orient Express circulă pe ruta Paris - Istanbul.

Trenul Orient Express opreşte în România de peste un deceniu, în medie, o dată pe an. Ultima dată când celebrul tren a oprit într-o gară românească a fost anul trecut.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite