Organizatorii evenimentului de poezie şi muzică „Nocturne“, amendaţi pentru tulburarea liniştii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii evenimentului de poezie şi muzică ”Nocturne”, organizat de ARCEN, au fost amendaţi, vineri seară, cu 500 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

”Nocturnele ARCEN au fost amendate pentru că poezia contemporană a tulburat liniştea publică”, a scris Edmond Niculuşcă pe pagina sa de Facebook. ”Am primit 500 de lei amendă, fără avertisment, la finalul unui eveniment care a adunat sute de oameni în jurul poeziei”.

Pe terasa blocului Magheru One, unde evenimentul a început vineri la ora 21.00, invitaţi erau poeţii Răzvan Ţupa şi Valentin Busuioc. Evenimentul face parte din a treia ediţie a proiectului ”21 de Nocturne. Poezie contemporană, Muzică şi Vin”, care are loc până pe 15 septembrie.

Agenţii de la Poliţia Sectorului 1 au ”refuzat să constate care e situaţia pe terasă”, a mai precizat Niculuşcă.

”Evenimentul se terminase la venirea agenţilor. Au scris în procesul-verbal că s-a organizat o «petrecere cu băutură, muzică tare şi alcool». Nu am reuşit să văd tot ce era scris sub «infracţiunea săvârşită»".

La ediţia din acest an a proiectului, cofinanţat de AFCN, sunt invitaţi 12 poeţi – Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin, Denisa Duran, Adrian Diniş, Alex Văsieş, Ana Dragu, Dina Frînculescu, Flavia Adam, Mitoş Micleuşeanu, Radu Niţescu, Răzvan Ţupa şi Valentin Busuioc.

”Nocturnele din acest an vor oferi o experienţă complet nouă: vom îmbina lecturile de poezie, muzica şi dialogurile, cu jam session, dans, expoziţii, performance-uri, dar şi cu vin pentru bună dispoziţie şi cu cărţi de poezie pentru luat acasă”, este descrierea evenimentului.

Accesul la eveniment este gratuit, dar se face doar pe bază de rezervare, prin completarea unui formular online.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite