Oprescu: Maternitatea Giuleşti se redeschide mâine

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat astăzi că secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, unde au ars 11 bebluşi, va fi redeschisă mâine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările de reparaţii ale secţiei sunt gata, astfel că activitatea medicală va fi reluată în instituţia sanitară.

La 16 august, 11 bebeluşi au suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit la Maternitatea Giuleşti. Şase dintre nou-născuţi au murit.

Lucrările de renovare au costat 80.000 de euro, preţul aparaturii nefiind inclus în această sumă. „Cu aceşti bani s-au renovat mai multe încăperi, iar acum totul este funcţional. Îi mulţumesc constructorului, care are o mare experienţă în domeniul unităţilor sanitare, că s-a încadrat în termen“, a explicat Oprescu.

Detectoare de fum şi pentru celelalte spitale
El a mai spus că şi în celelalte 15 spitale subordonate Primăriei se vor monta detectoare de fum şi de aparate de supraveghere video, Spitalul Foişor fiind una dintre unităţile în care s-a început deja montarea lor, iar la „Malaxa“ se încearcă punerea în funcţiune a aparaturii existente deja.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările